Gündem Düğün konvoyuyla uyuşturucu sevkiyatı

Düğün konvoyuyla uyuşturucu sevkiyatı

29.12.2011 - 12:32 | Son Güncellenme:

.

Düğün konvoyuyla uyuşturucu sevkiyatı

İSTANBUL Narkotik Polisi, Van’dan Gaziantep’e giden bir düğün konvoyundaki minibüste yaptığı aramada, 80 kilo eroin ele geçirdi. Operasyonun İstanbul ayağında ise, başka bir düğün sahibinin de aralarında bulunduğu bazı evlerde yapılan aramalarda ise 14 kilo eroin, 3 kilo esrar ve 10 bin ecstasy bulundu. Soruşturma kapsamında 16 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından 7 Aralık günü harekete geçti. Ekipler, Van’da etkili olan bir şebekenin Gaziantep üzerinden İstanbul’a uyuşturucu göndereceğini ve bir düğün konvoyunu kullanacağını öğrendi. Bunun üzerine Van’dan yola çıkan bir düğün konvoyu takibe alındı. Gaziantep’e ulaşan konvoyun durduğu damadın evinin önünde operasyon düzenlendi. Baskında konvoy içinde bulunan bir minibüsün içine saklanmış 80 kilo eroin bulundu. Eroinin sahibi olduğu belirlenen Bahattin A., ile kardeşi İsmail A., gözaltına alındı.

Bu kişilerin verdiği ifadelerden çetenin geri kalan üyelerinin İstanbul’da bir evde uyuşturucu sakladığı öğrenildi. Bu bilgiler doğrultusunda İstanbul’da Avcılar ve çevresinde tespit edilen adreslere operasyonlar düzenlendi. Baskınlardan biri de yine düğün yapanlardan birinin evi oldu. Aramalarda 14 kilo eroin, 3 kilo esrar ve 10 bin adet ecstasy hap ele geçirildi. Baskında da Filit Ç., Savaş C., Firuz C., Fesih C., Ahmet Ç., Mücahit M., İdris Ö., Fatih F., Naif Ö., Celal E., Hüseyin Ş., İlyas K., Tahsin U., ve Cemalettin Ç., gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Elebaşılığını Filit Ç.’nin yaptığı 16 kişilik şebeke üyeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı. Zanlıların İran’dan getirdikleri eroini Avrupa’ya göndermek istediği belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan Fatih F. ile İlyas K. serbest kalırken geri kalan 14 kişi tutuklandı.