Gündem Kutlu Doğum’un adı Siret Haftası olacak

Kutlu Doğum’un adı Siret Haftası olacak

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “28 yıldır devletin desteği ve bütün toplum kesimlerinin katılımı ile bilgilenme ve bilinçlenme şöleni haline gelmiş Kutlu Doğum Haftası’nın, asrın fitnesi FETÖ ile irtibatlandırılması başta diyanet ve ilahiyat camiası olmak üzere aziz milletimizi derinden yaralamıştır” dedi.

Kutlu Doğum’un adı Siret Haftası olacak

Görmez, “Kutlu Doğum Haftası, O’nun (Hz. Muhammed) sünneti, sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle anlatıldığı bir Siret Haftası’na dönüştürülerek, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Kutlu Doğum Haftası”, “Hicri Takvim Birliği”, “İmsak ve Yatsı Vakitlerinin Tespiti” ile “Ramazanda Yayınlanan Dini İçerikli Programlar”ın ele alındığı “Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti”nin kararlarını açıkladı. Görmez, “28 yıldır devletin desteği ve bütün toplum kesimlerinin katılımı ile bilgilenme ve bilinçlenme şöleni haline gelmiş Kutlu Doğum Haftası’nın asrın fitnesi FETÖ ile irtibatlandırılması başta Diyanet ve ilahiyat camiası olmak üzere aziz milletimizi derinden yaralamıştır. Akıl vicdan ve izan dışı bu iddia aynı zamanda tarihi gerçeklere de aykırıdır” diye konuştu.
Görmez, “Peygamberimizin ve onun doğumunun bir tartışma konusu yapılması kabul edilemez. Mevlit Kandili programları zenginleştirilerek sürdürülmeli” diye konuştu.