Dünya Kutup ayısı Pizza’ya özgürlük!

Kutup ayısı Pizza’ya özgürlük!

21.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çin’de bir alışveriş merkezinde akvaryuma kapatılan kutup ayısının görüntüleri olay yarattı. Hayvanseverler kampanya başlatırken, Pizza’nın adlı ayının mutsuzluğu gözlerinden okunuyor

Kutup ayısı  Pizza’ya özgürlük

Çin’in Guangzhou eyaletinde bir alışveriş merkezinde ziyaretçilerin fotoğraf çekmesi için bir kutup ayısının akvaryuma kapatılması tüm dünyanın tepkisini çekti. Grandview Alışveriş Merkezi’ndeki Pizza isimli kutup ayısının doğal ortamına bırakılması için hayvansever örgüt ‘Animals Asia’ tarafından başlatılan kampanyada toplanan imza sayısı 285 bini geçti. Alışveriş merkezi içerisinde tutulan Pizza’nın yanında 6 morina, 5 mors buzağı ve bir kurt da yer alıyor. İnsanların ilgisini çekmek için vitrine hapsedilen ayıyı görmeye binlerce kişi gelirken, Pizza’nın mutsuzluğu gözlerinden okunuyor.

Suçlamaları reddetti

Olayın duyulmasının ardından sosyal medyaya yüklenen fotoğraf ve videolar tüm dünyada yankı uyandırdı. Animals Asia örgütü yöneticisi Dave Neale ise yaptığı açıklamada bir hayvanın bu şekilde tutulması için hiçbir bahane üretilemeyeceğini, hayvan hakları savunucularının duruma kızgın olduğunu ve bu canlıların doğal olmayan koşullarda yaşamasının yanlış olduğunu dile getirdi. Pizza’nın tutulduğu parkın yöneticiliğini yapan Li Chengtang tepkileri reddederken, “Kutup ayısı akvaryumun içerisinde gayet mutlu” ifadesinde bulundu. Animals Asia’ya göre, Çin’de yabani hayvanları sergileyen en az 39 tema parkı bulunuyor.