Gündem Kuyudan 4 gün sonra kurtarıldı

Kuyudan 4 gün sonra kurtarıldı

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çorum’un Alaca ilçesine bağlı Büyük Cami köyüne yaralı bir köpeğin tedavisi için giden Bilim Kültür ve Turizm Derneği Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Şeyda Çimen ve komisyon üyeleri, 5 metrelik su kuyusunda bir köpeğin mahsur kaldığını öğrendi.

Kuyudan 4 gün sonra kurtarıldı

Kısa sürede boş su kuyusunun bulunduğu bölgeye giden Çimen, beraberindekilerle köpeği kurtarmaya çalıştı, ancak sonuç alamadı. Havanın yağışlı olması, kuyuda da çökme riski bulunması nedeniyle Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz’dan yardım istendi. Çimenin talebi üzerine Başkan Eyvaz, itfaiye ekibini bölgeye gönderdi.

Haberin Devamı

Sahiplendirilecek

Olay yerine gelen itfaiye, hayvanseverlerin de yardımıyla yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kuyuda mahsur kalan köpeği çıkardı. Gözleri görmediği belirlenen köpeğe, yiyecek ve su verildi. Çimen, köpeği tedavi için Çorum’a götürdü. Başka bir köpek için gittikleri köyde kuyudaki köpeğin kurtarılmasına vesile olduklarını ifade eden Çimen, köpeğin 4 gündür kuyuda bulunduğunu tahmin ettiklerini dile getirerek, “Çok şükür ölmeden kurtarabildik. Tedavisini yaptıktan sonra sahiplendirmek istiyoruz” dedi.