Gündem KYK başvuru şartları nelerdir

KYK başvuru şartları nelerdir

14.05.2018 - 18:14 | Son Güncellenme:

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), 1220 personel alacağını önceki haberimizde duyurmuştuk. Bu kadar yüksek personel alımının olması genç mezunları sevindirmiyor değil. Peki, Kredi Yurtlar Kurumu alacağı personellerden ne gibi kriterler bekliyor?

KYK başvuru şartları nelerdir

KYK’nın personel alımındaki kriterleri

Haberin Devamı


Adaylar 2016 yılında girdikleri Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan aldıkları puanlar neticesinde Kredi Yurtlar Kurumu’nun personel alımına başvuru yapabilecek. Bu işlemler sırasında ise genel kültür, ifade yeteneği, temsil kabiliyeti ve iletişim becerileri gibi dört sınava daha girmek zorundalar. Bu sınavlardan 100 üzerinden 70 alınmalıdır. 70 ve üzeri alan kişiler personel alımına başvuru yapabilecektir. Başvuru için ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi üzerinden 09.05.2018 tarihinden 18.05.2018 tarihleri arasına kadar yapılacak. Başvuru yapanlarda aranan kriterler ise şöyle:

Erkeklerde askerlik görevini yerine getirmiş olmalı.

Türkiye vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

Haberin Devamı

Adli sicil kaydının temiz olması

KPSS’den de en az 70 puan alması gerekiyor

Emekli maaşı alanlar başvuru yapamayacak

En az dört yıllık üniversite mezunu olmak

Görevini devam ettirmesine engel sağlık probleminin olmaması gerek

Diploma veya mezuniyet belgesi

Vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş olması şartıyla

Başvuru yapıldıktan sonra nasıl bir süreç bekliyor

Kredi Yurtlar Kurumu için başvuru yapıldıktan sonra personeller 3 ay ile 12 ay süre içinde atandıkları yerlerde işe başlayacaklar. Önce senelerde atanma işlemi olduktan kısa bir süre sonra iş başı yapan kamu görevlileri artık zorlu bir süreçten geçiyor. Bunun nedeni de kişilerin hakkında araştırılma yapılmasından kaynaklı. Bu araştırma işlemi de en az 3 ay en çok da 12 ay sürüyor. Bu araştırma işlemleri sırasında kişi için olumsuz bir şey çıkmazsa araştırma bittiği gibi iş başı yapabiliyor. Bu araştırma işlemi ise halka hizmet verecek insanlar için önemli bir şey.

İllere göre personel dağılımı

Sivas ve Isparta illere göre dağılımda en çok personel atanacak illerin başını çekiyor. İstanbul 38 personel, İzmir 29, Ankara 13, Kütahya 33, Konya ise 19 olarak en çok personel alacak illerin başını çekmektedir.