Gündem KYK Yurt Başvuruları Başladı!

KYK Yurt Başvuruları Başladı!

09.08.2015 - 11:12 | Son Güncellenme:

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bütün gözlerin çevrildiği Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan beklenen açıklama geldi. 2015-2016 eğitim öğretim yılı için KYK yurt başvuruları başladı. KYK başvuruları hakkında detaylı bilgiyi ve online KYK başvurularının nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK Yurt Başvuruları Başladı

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre üniversiteyi kazanan öğrenciler bu gece yarısı (11 Ağustos) saat 00.00'dan itibaren yurt müracaatlarını yapabilecekler. KYK, yurt müracaatları www.kyk.gov.tr adresinden yapılacak ve bir hafta devam edecek. Üniversite öğrencileri 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilecekler. Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında www.kyk.gov.tr internet sitesinden yurt müracaatlarını kendilerinden istenilen bilgiler ışığında yapmaları gerekiyor.

*

Üniversiteyi kazanan pek çok öğrenci her yıl KYK yurt ve burs başvurularını yapmaktadır. KYK başvuruları internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 1961 tarihinde kurulmuştur. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yüksek öğrenim gören öğrencilere yurt, burs ve kredi imkanı sağlamak amacı ile oluşturulmuş bir kurumdur. Üniversiteyi ailesinin bulunduğu şehirde değil de, dışarıda başka bir şehirde okuyacak olan ya da okuyan öğrencilerin, barınma sorununu çözmeye yönelik olarak faaliyet gösteren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, tüm öğrencilere kapısını açmış bulunmaktadır.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt, burs ve kredi imkanı sağlamış olduğu, yani Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağlamış olduğu yurt, burs ve kredi imkanlarından faydalanabilecek olan öğrenci grupları şu şekildedir;

Üniversitede ön lisans düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri,

Üniversitede lisans düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri,

Üniversitede yüksek lisans (master) seviyesinde eğitim gören üniversite öğrencileri,

Yine üniversitelerde doktora eğitim gören adaylar.

Bir de bunlara ek olarak, henüz yakın tarihte (2011-2012 yılında) yapılan bir düzenleme ile, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurt dışında üniversite eğitimi gören, T.C vatandaşı öğrencilere de burs veya öğrenim kredisi imkanı sunmaktadır.

Haberin Devamı

Bu sene üniversiteye geçiş sınavı olan LYS’nin açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri 7 Ağustos tarihinde tamamlanmış bulunmaktadır. Artık bundan sonraki tarihlerde ise, yurt başvurusu ve yurt kayıtları işlemleri başlayacaktır. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu konu ile ilgili duyuru ve bilgilendirmesini 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren www.kyk.gov.trweb adresi aracılığı ile yapacaktır.

Fakat, üniversiteyi daha bu sene kazanmış olan birinci sınıf ya da hazırlık sınıfı öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuru ve yurt kayıt tarihleri farklılık gösterecektir. Yurt başvuru ve yurt kaydı ile ilgili bu tarih farklılığının bilgisine de yine internet üzerinden www.kyk.gov.trweb adresi aracılığı ile ulaşabilirsiniz.Yurt başvuru tarihi sonlandıktan ve yurtta kalmaya hak kazanan adaylar belli olduktan sonra, yurtta kalmaya hak kazanan adaylar, yurt kayıt işlemlerini yine internet üzerinden online olarak ve www.kyk.gov.trweb adresine giriş yapmak sureti ile gerçekleştirebileceklerdir.

Ayrıca, yüksek öğrenime, ÖSYM’nin 23 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan LYS sonuçlarına göre değil de, daha sonradan, ek kontenjan programı ile yerleşecek olan adaylar da, yurt başvuru ve yurt kayıt işlemlerini, www.kyk.gov.trinternet adresi üzerinden yapılacak olan duyuru ve bilgilendirmelere göre yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

Her hangi bir üniversite kontenjanına, özel yetenek sınavından geçerek yerleşen öğrenciler, yüksek lisans öğrencileri, doktora öğrencileri ve yatay ya da dikey geçiş ile üniversite ya da bölüm değişikliği yapan öğrenciler de yurt başvurusu ve yurt kayıt işlemlerini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresi olan www.kyk.gov.trinternet adresi üzerinden yapabileceklerdir.

Zaten bir üniversitede öğrenim gören fakat okulu uzatmış olan artık yıl öğrencileri de, yurt başvuru ve yurt kayıt işlemlerini yine, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresi olanwww.kyk.gov.tradresi üzerinden yapabileceklerdir.