Tatil La Sagrada Familia en ünlü turistik cazibe merkezi

La Sagrada Familia en ünlü turistik cazibe merkezi

15.05.2017 - 10:58 | Son Güncellenme:

Dünyanın en popüler turistik cazibe noktasının İspanya'nın Barselona kentinde bulunan La Sagrada Familia Bazilikası oldu.

La Sagrada Familia en ünlü turistik cazibe merkezi

İspanya'nın en büyük 2. kenti Barselona'da bulunan La Sagrada Familia Bazilikası ünlü seyahat sitesi TripAdvisor'da 109.000 görüşle dünyanın en çok rağbet gören tarihi yapısı oldu.

Haberin Devamı

ispanya'nın en çok ziyaret edilen tarihi yapısı olma özelliğini de taşıyan La Sagrada Familia Bazilikası her yıl yaklaşık 3 milyondan fazla turisti ağırlıyor.

Peki La Sagrada Familia Bazilikası'nın başarısının ardında yatan sır ne?

La Sagrada Familia yalnızca dini bir vazife görmüyor ayrıca süregelen bir sanat eseri olma özelliği de taşıyor. Yapımına 1882 yılında başlanan ünlü bazilikanın inşası 130 yıldan daha uzun bir süredir devam ediyor. Bu da bazilikanın yapımının Mısır Piramitleri'nin inşasından daha uzun süreceği anlamına geliyor.

La Sagrada Familia Bazilikası yapımı için San Jose Dindarları Birliği ilk olarak Mimar Francisco Del Villar'a görev vermiş fakat daha sonra sanatsal fikir ayrılıkları sebebiyle görevini bırakmış ve ünlü Mimar Antoni Gaudi görevi üstlenmiştir.

Haberin Devamı

Gaudi bazilikanın yapımını kutsal bir vazife olarak görmüş ve vefat ettiği 1926 yılına kadar proje için tüm gücüyle çalışmıştır.

La Sagrada Familia Bazilikası'nın yapımının Gaudi'nin ölümünün 100. yılı olan 2026 yılında bitmesi bekleniyor.

Gaudi bazilikanın yapım görevini devraldığında Neogotik mimarı planını rafa kaldırdı ve daha modern ve ikonik bir tasarım üzerinde kafa yordu.

Düz hatlardan ve açılardan doğal görünmediği için nefret eden Gaudi bunun yerine yenilikçi tasarımını bu eserle şaha kaldırdı.

Bazilikanın dış kısmı Barselona'dan biraz uzakta yer alan kutsal dağ Montserrat'tan ilham alarak tasarlandı.

Gaudi'nin tamamladığı kilise mahzeni ve doğuş alnaçı ayrıca UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü