Ege ‘Laparoskopinin avantajı var’

‘Laparoskopinin avantajı var’

09.09.2017 - 03:43 | Son Güncellenme:

Egemed Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Laparoskopik Cerrah Op. Dr. Üzeyir Kalkan, kadın hastalıkları ameliyatlarında ‘İleri Düzey Laparoskopi’nin önemli bir çözüm yolu olduğunu kaydetti.

‘Laparoskopinin  avantajı var’

Laparoskopinin tüm kadın hastalıklarında öncelikle tercih edilmesi gerektiğini belirten Kalkan, “Günümüzde, ‘kapalı’ ve ‘kansız’ ameliyat olarak bilinen ‘laparoskopik cerrahi’, yumurtalık kistleri, çikolata kisti, yumurtalık kanallarıyla ilgili sorunlar, tüplerin bağlanması veya açılması, idrar kaçırma, miyomların alınması, rahimin alınması, rahim sarkması ve erken evre rahim, rahim ağzı kanseri gibi kadın hastalıklarının hemen tümünde kullanılabilen ve öncelikle tercih edilmesi gereken bir ameliyat yöntemi haline gelmiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘Riskleri azaltıyor’

Laparoskopik cerrahi tekniğinin, geleneksel cerrahiyle kıyaslandığında hastaya birçok önemli avantaj sağladığını dile getiren Kalkan, şu vurguları yaptı:

“Eskiden ameliyatlar için hastanın karın veya vücudunun belli bölgelerinde, kesiler açmak gerekebiliyordu. Hasta normal yaşamına ancak 20-30 gün gibi uzun bir süreçten sonra dönebiliyordu. Laparoskopik cerrahi tekniği, hastaya birçok önemli avantaj sağlıyor.”