Teknoloji Lenovo ThinkPad Twist İncelemesi

Lenovo ThinkPad Twist İncelemesi

06.03.2014 - 12:34 | Son Güncellenme:

Artık sadece ofiste değil, metroda, uçakta, parklarda bile çalışıyoruz. O ağır taşınabilir bilgisayarlar, ultrabook’lar artık çok uzağımızda kalsın istiyoruz

Lenovo ThinkPad Twist İncelemesi

Lenovo ThinkPad Twist işte tam burada devreye giriyor. Hem çok hafif ve ergonomik hem de ultrabook ve tableti buluşturan özelliklere sahip. ThinkPad Twist’i ofiste sunumunuzu yaptıktan sonra atın çantanıza ve akşam arkadaşlarınızla bir parkta rahatlıkla filminizi izleyin.

Haberin Devamı

Öncelikle tasarımı aklınızı başınızdan alıyor. Mat ve pürüzlü yüzeyine dokunma hissi harika. Tablet olmasının yanı sıra aynı zaman bir ultrabook olan ThinkPad’in kapalı olduğunda kalınlığı yaklaşık 2 cm. Açtığınızda sizi bir klavye ile karşılıyor. Klavyesinin şık bir tasarımı var. Tuş büyüklükleri de ideal. Sadece tuşların sert oluşu biraz rahatsız edici. Harflerin ortasında kırmızı ve yuvarlak bir iztopu bulunuyor. Ancak ona çok ihtiyacınız da kalmıyor. Dokunmatik ekran ve çok kullanışlı trackpad’i işinizi görüyor.

Lenovo ThinkPad Twist’i , ThinkPad Twist yapan, ekranın dönmesini sağlayan menteşe, 180 derecelik bir dönüşe imkan tanıyor. Klavyeyi kapattığınızda dokunmatik ekranı ve Windows 8’in işlevselliği ile birlikte bir tablete dönüşüyor. Böylece sunumlarınızı, çalışmalarınızı yahut bir film izlerken ya da facebook’taki bir fotoğrafa bakarken, ekranı yanınızdaki arkadaşınıza da rahatlıkla gösterebiliyorsunuz. Bu özellik büyük bir konfor sağlıyor diyebilirim.

Haberin Devamı

ThinkPad Twist, profesyonellerin işlerini kolaylaştıracak yeterlilikte port ve genişleme imkanı da sunuyor. SD kart okuyucu, gigabit Ethernet portu, Mobil geniş bant erişimi için USB modeme ihtiyaç bırakmayan SIM kart yuvası, mini HDMI portu, iki adet USB 3.0 portu MiniDisplay portu ve kulaklık jakı Twist’in kenarlarına yerleştirilmiş.

Yüksek özelikleriyle çalışanları hedefleyen ThinkPad Twist’in ses kalitesi ortalama düzeyde diyebiliriz. 12.5inç’lik ekranı 1366 x 768 piksel çözünürlüğü ile görüntü kalitesine de tatmin edici denebilir. 1080p Full HD videoları rahatlıkla izleyebilirsiniz. Windows 8 Pro işletim sistemiyle gelen Lenovo ThinkPad Twist’te Kindle, Skype, Evernote, Skitch gibi uygulamalar da hazır bulunuyor. Windows 8 uyumlu tüm uygulamaları da rahatlıkla yükleyip, kullanabiliyoruz. 7 GHz hızında çalışan Intel Core i5-3317U işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB SSD ile gelen ThinkPad Twist’ten donanım kriterleri açısından bir ultrabook’tan beklediğimiz tüm performansı alabiliyoruz. İnternette gezinmenin dışında ofis ve grafik tabanlı programların da üstesinden geliyor. SSD’nin getirdiği bir özellik olarak uygulamalar gayet hızlı çalışıyor.

Haberin Devamı

Pil ömrü konusunda benim beklentimi karşılamasa da güç tasarrufu modu pilinizin durumuna göre devreye giriyor ve size pil konusunda önemli bi avantaj sağlayabiliyor. Oldukça sessiz çalışan ThinkPad Twist ile çalışırken altının ısınmaması da önemli bir ayrıntı.

Yazarlar