Teknoloji Lenovo, Xeon İşlemcili İlk Dizüstü Bilgisayar Modellerini Tanıttı!

Lenovo, Xeon İşlemcili İlk Dizüstü Bilgisayar Modellerini Tanıttı!

12.08.2015 - 09:39 | Son Güncellenme:

İş için çok daha güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var ise çözümü Lenovo'da arayabilirsiniz. İşte detaylar... Geçtiğimiz gün Skylake Xeon mimarisi ile donatılmış olan işlemcilerin iş istasyonları adı altında kişisel bilgisayarlara...

Lenovo, Xeon İşlemcili İlk Dizüstü Bilgisayar Modellerini Tanıttı

İş için çok daha güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var ise çözümü Lenovo'da arayabilirsiniz. İşte detaylar... Geçtiğimiz gün Skylake Xeon mimarisi ile donatılmış olan işlemcilerin iş istasyonları adı altında kişisel bilgisayarlara gireceğini aktarmıştık. Çok geçmeden Xeon kullanan bilgisayar modelleri tanıtıldı. İki yeni dizüstü modeli geliştiren Lenovo, P50 ve P70 olmak kaydıyla yüksek performanslı cihazlar üzerinde çalışıyor. Intel Xeon E3-1500M V5 serisi işlemcinin yer aldığı modeller içerisindeki P70'de 4K çözünürlük desteği bulunuyor. Ekran konusunda beklentileri karşılayacak olan cihaz, aynı zamanda 64 GB RAM desteği ile birlikte zorlu görevlerin altından kolaylıkla kalkabilecek. 17 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan ürünün dokunmatik ekranlı olan versiyonu da bulunuyor. Bunların yanı sıra 2 adet Thunderbolt 3 girişi ile gelen modelde SSD depolama alanı kullanacağız. Cihazın sahip olduğu depolama teknolojisi, SATA'dan 5 kat daha hızlı olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

15.6 inç ekranı ile daha rahat taşınabilen P50, yine 4K çözünürlüğünde bir ekrana sahip. Dokunmatik ekran seçeneği bulunmayan bu modelde sadece 1 adet Thunderbolt 3 girişi yer alıyor. nVidia Quadro grafik ara birimi ile gelen iki model de FLEX soğutma sistemi kullanıyor. Çift fanlı bu sistem, yüksek performanslı cihazların soğutulması konusunda epey faydalı. Lenovo Thinkpad P serisi, yıl bitmeden satışa sunulmuş olacak. Firma, yaptığı duyuruda modellerin 2015'in dördüncü çeyreğinde kullanılabilir olacağını bildirdi. P50 adıyla duyurulan model 1599 dolardan başlayan fiyatlarla, P70 ise 1999 dolar taban fiyatı ile önümüzdeki aylarda rafları süslemeye başlayacak.