Bartın LETONYA RİGA HEYETİNDEN BÜ’YE ZİYARET

LETONYA RİGA HEYETİNDEN BÜ’YE ZİYARET

18.09.2014 - 11:09 | Son Güncellenme:

.

LETONYA RİGA HEYETİNDEN BÜ’YE ZİYARET

AB Bakanlığı şehir eşleştirme programı kapsamında Letonya’nın Riga kentinden Bartın’a gelen heyet Bartın Üniversitesi’ni (BÜ) ziyaret etti.
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen AB üyesi muadil yerel yönetimler ile sürdürülebilir projeler geliştirmesi amacıyla şehir eşleştirme programı gerçekleştirildi. Bu eşleştirme sonucunda Bartın, Letonya’nın Riga kenti ile eşleşti. Şehir eşleştirme programı kapsamında Bartın’a gelen Riga heyeti Bartın Üniversitesini ziyaret etti. Önce Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kalan’ı ziyaret eden Riga heyeti, Rektör Kaplan ile şehir ve üniversite konusunda sohbet etti. Üniversite olarak çevrenin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Rektör Kaplan, “Yeni kampüsümüzü yeşil kampüs anlayışla oluşturuyoruz. Burada yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacağız. Bartın zaten yeşil bir şehir ve biz bu yeşilliği yeni kampüsümüzde de korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Riga heyetiyle birlikte AB Proje Koordinatörü Cevdet Duran ve Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda Riga’daki çevre yönetim politikaları ve uygulamaları, Riga’nın markalaşma süreci konuları konuşuldu.