Gündem Leyla’yı özel ekipler arıyor

Leyla’yı özel ekipler arıyor

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’nın Bezirhane köyünde Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 15 Haziran’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları devam ediyor.

Leyla’yı özel ekipler arıyor

AFAD, en deneyimli birlikleri arasında yer alan Van birliğini çocuğun aranması için bölgeye gönderdi. AFAD’ın Van Birlik Müdürü Sadi Ekin, Milliyet’e şunları söyledi: “Köy içinde ve çevresinde aranmadık yer kalmadı. Metruk binalardan tandır tipi dediğimiz evlere, eski su kuyularına kadar her yere baktık. Dere yatağına, buğday kuyularına, sazlıklara, her yere bakıyoruz. Polis arkadaşlarımız su altı ekipleri ile arama gerçekleştirdi. Çevredeki tüm köy sularına baktık. Şu ana kadar sonuç yok. Arama çalışmalarına, emniyet ve jandarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları, güvenlik korucuları, UMKE ve gönüllülerden oluşan 2 bin kişi katılıyor.”

Haberin Devamı

Daha önce çözdüler

Leyla’yı arama çalışmalarına Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 10 kişilik özel ekip de katıldı. Torununun bulunması için 300 bin lira ödül koyan Zeki Aydemir, özel ekibin Kayseri´deki kayıp 3 çocuk vakasını çözen ekip olduğunu hatırlattı. Dede Zeki Aydemir, “Binlerce kişinin yapamadığını belki bu özel ekip yapar. Torunumun bulunması için gece, gündüz dua ediyoruz” dedi.

İhbar hattı oluşturuldu

Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir, kendisini gizli numaradan bir kadının arayıp başsağlığı dilediğini söylemişti. Ancak arayan kişinin çocuk olduğu belirlendi. Leyla ile ilgili 12 ilden yapılan ihbarların da asılsız çıktığı belirtildi. Çocuğun kaçırıldığı öne sürülen beyaz minibüse de ulaşıldı, bu iddia da asılsız çıktı. Kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada toplamak için “0505 022 74 27” numaralı hattı devreye aldı. Ankara’dan uzmanların da bulunduğu ekip, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi kameralarını inceliyor.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri evlere giremedi

Leyla Aydemir’in kaybolduğu Ağrı’nın Bezirhane köyündeki evler Bakanlar Kurulu kararı olmadığı için güvenlik güçleri tarafından aranamıyor. Bu yüzden köydeki evleri kendilerinin aradığını söyleyen Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Evlere köpeklerle birlikte biz girip arama yaptık ama bir şey bulamadık” dedi. Öte yandan Jandarma Genel Komutanlığınca köye gönderilen iki ceset arama köpeğinin arama çalışmalarının olumsuz sonuçlanması üzerine köye ‘Mavi’ ve ‘Modül’ adlı
iki eğitimli köpek daha getirildi.

Yazarlar