19.07.2013 - 20:03 | Son Güncelleme: 19.07.2013-20:03 A-A+

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - NOKTAYI FIRIN SÜTLAÇLA KOYUN

Martı İstanbul Hotel Executive Şefi Sabri Eyüp Yunusoğlu, bugün zeytinyağlı enginar, fıstıklı ızgara köfte ve dondurmalı fırın sütlaç tarifleri veriyor



YAZI DİZİSİ - 5

FIRIN SÜTLAÇ

MALZEMELER 

(4 KİŞİLİK)
l 1 lt. süt
l 200 gr. şeker
l 1 gr. damla sakızı
l 75 gr. tereyağı
l 40 gr. pirinç
l 40 gr. nişasta

Hazırlanışı: Süt, şeker, damla sakızı ve yumurta sarısını ocakta kaynatın. Diğer tarafta pirinci haşlayın. Kaynayan süt karışımına, nişastayı az suyla karıştırıp ilave edin, sonra da pirinci. Harcı kaselere koyun, fırında benmari yöntemiyle üzeri renk alıncaya kadar pişirin. Soğuk servis edin.

ZEYTiNYAĞLI ENGiNAR

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
l 4 adet enginar l 1 adet havuç l 100 gr. arpacık soğanı l 2 diş sarımsak l 1 adet patates l 1 çorba kaşığı un l Yarım limon l 1 çay bardağı zeytinyağı l 2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
l 3-4 dal dereotu l Tuz, biber

Hazırlanışı: Enginarları soyulmuş, limonlu su paketi halinde alabilirsiniz. Tencereye yağı koyun, soyulmuş arpacık soğanları, sarımsakları ve küp doğranmış havuçları içine atın. Altın rengini alana kadar kısık ateşte kavurun. Un ilave edip suyunu ekleyin. Tuzu, biberi ve yarım limonu içine atın, kaynamaya bırakın. Kaynayınca enginarları ve küp doğranmış patatesleri ilave edin. Pişince ocaktan alın. Bir gün dinlendirdikten sonra, üzerine haşlanmış bezelye ve dereotu ekleyerek servis edin.

FISTIKLI IZGARA KÖFTE

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
l 1 kg. dana kıyma l 1 adet soğan l 1 diş sarımsak l 1 adet yumurta l Yarım bayat ekmek l 2 çay kaşığı kimyon l 2 çorba kaşığı kırık yeşil fıstık l Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Kıymayı bir tepsiye koyun, ekmekleri ıslatın ve soğanı rendeleyin. Baharatları ilave edin, ekmeklerin suyunu sıkın. Yumurtayı kırın, köfteyi iyice yoğurun. Fıstığı da ekleyerek karıştırın ve dinlenmeye bırakın. İstediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın ve ızgarada pişirip servis edin.

Etiketler
©Copyright 2015 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.