Teknoloji LG, Son Çeyrekte Sattığı Telefon Başına 1.2 Cent Kazandı!

LG, Son Çeyrekte Sattığı Telefon Başına 1.2 Cent Kazandı!

29.07.2015 - 10:10 | Son Güncellenme:

Çeyrek raporları geliyor firmalar, hisse sahipleri gülüyor ya da şaşırıyor. LG'de şaşıranlar arasında. Çünkü LG son çeyrekte sattığı her telefondan 1.2 cent kazandı. LG’nin son kazanç raporu akıllı telefon marketinin...

LG, Son Çeyrekte Sattığı Telefon Başına 1.2 Cent Kazandı

Çeyrek raporları geliyor firmalar, hisse sahipleri gülüyor ya da şaşırıyor. LG'de şaşıranlar arasında. Çünkü LG son çeyrekte sattığı her telefondan 1.2 cent kazandı. LG’nin son kazanç raporu akıllı telefon marketinin ne kadar rekabetle dolu olduğunu gösteriyor. Diğer yandan ise LG 8.1 milyon LTE akıllı telefon sattı ki bu güzel bir rakam. Fakat bir diyer yandan ise Kore’de premium modellerinden çok az sattı. Ancak burada kendi bayrak gemisi telefonları için Apple’a ve Samsung’a oranla çok daha fazla reklam ve pazarlama bütçesi harcadı. LG’nin akıllı telefonlardan net geliri 200 milyon WON yani 172000 USD. Bu da sattığı telefon başına 1.2 cent kazanç demek oluyor.

Haberin Devamı

İyi haber ise LG G4 sadece iki aydır Amerika’da satılmakta. Belki önümüzdeki çeyrekte LG’yi dipten kurtaracak rakamlar görülebilir. Sıkışık mobil pazarın dışında LG’nin Home Entertainment bölümü dünya çapında LCD televizyonlarda küçük bir düşüş ile %22.7’ye geriledi. Bu da 3.93 trilyon WON yani yine dolarla konuşacak olursak 3.59 milyon USD anlamına geliyor. Buna rağmen şirket iyimser olarak yeni 4K OLED Tv serisi ile yeni tasarımları daha ucuz fiyatlara satacak. Bir bütün olarak baktığımızda LG satışlarında %7.6’lık bir düşüş gördü. Bu kar olarak iste geçen yıla göre yaklaşık %45’lik bir kar kaybı demek. 195 milyon dolarlık bu düşüş LG’nin Home Entertainment bölümü olmasaydı kayıplar kat kat artabilirdi.

Yazarlar