Dünya Libya’da ‘maymun’ çatışması: 20 ölü

Libya’da ‘maymun’ çatışması: 20 ölü

22.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Libya’da bir kızı ısırıp başörtüsünü çıkartan maymun iki kabile arasında çatışmaya neden oldu. 20 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı

Libya’da ‘maymun’ çatışması: 20 ölü

Libya’nın güneyinde evcil bir maymunun lise çağındaki bir kızı ısırıp, başörtüsünü çıkarması, 20 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı bir kan davasına dönüştü.

Haberin Devamı

Sabha şehrinde yaşanan olay, Gazazefe kabilesi üyesi bir bakkala ait maymununun, Evlad Süleyman kabilesinden bir kız öğrencinin başörtüsüne saldırması sonucu başladı. Önceki hafta perşembe yaşanan bu olay üzerine, kızın kabilesinden bir kişi, önce maymunu ardından da Gazazefelerden üç kişiyi öldürdü.

Aktivist Bader al-Daheli, yaşanan olayın ardından pazar günü iki kabilenin silahlarını kuşanarak karşı karşıya geldiğini anlattı. Sabha’daki hastanesi bu çatışma sonucu 20 kişinin öldüğünün 50 kişinin de yaralandığını açıkladı. Zaiyatının bu denli fazla olmasının neden ise çatışmalarda tanklar ve havanlar da dahil olmak üzere çok sayıda ağır silahların kullanılması olarak gösterildi. Daha önce de aralarında şiddet olayları yaşayan kabileler, Sebha Belediye Meclisi tarafında ateşkese yapmaya davet edilirken, Tobruk merkezli hükümet ise ‘kabilelerin önde gelen isimleri ve kanaat önderlerinden, çatışmaları sona ermesi için ara buluculuk yapmalarını’ istedi.

Yazarlar