Gündem Liderler dönmek istememiş

Liderler dönmek istememiş

18.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

G20 Zirvesi tüm dünyadan tam not aldı. Bazı liderlerin Türk heyetine “Zirve birkaç gün daha uzatılabilirmiş” diye espri yaptığı öğrenildi

Liderler dönmek istememiş

Türkiye, G20 dönem başkanlığına ve Belek zirvesine yönelik ev sahipliğini başarılı bir şekilde tamamladı. Antalya’da yapılan ve iki gün süren organizasyon bütün liderlerin beğenisini kazanırken, liderlerin ev sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özel olarak teşekkür ettikleri ifade edildi. Yansıyan bilgilere göre ABD Başkanı Barack Obama, Türk heyetine, Antalya’yı çok sevdiğini, eşi ve çocuklarıyla tatile gelmek istediğini de söylemiş. Bazı liderlerin de Türk heyetine, “zirvenin süresi birkaç gün daha uzatılabilirmiş” diyerek esprili bir şekilde Antalya’da daha uzun süre kalma isteklerini dile getirdikleri ifade ediliyor.

Haberin Devamı

14 bin güvenlik görevlisi, 30 otel ve personeli olmak üzere toplamda 40 bin personelin 3 gün gece gündüz çalışarak seferber olduğu G20’nin Antalya zirvesi önceki gün tamamlandı. Daha önce izleme imkanı bulduğum Rusya, Meksika, Galler ve Güney Kore G20 zirveleriyle kıyasladığımda, organizasyon ve güvenlik açısından en başarılı G20 zirvelerinden birini Türkiye’nin yaptığını söyleyebilirim. Kapalı alanda güvenlik o kadar sıkı tutulmuştu ki korumaların tek derdi, kedileri Erdoğan’ın karşılama alanı çevresinden uzaklaştırmak oldu.

Dışişleri Bakanlığı, Belek’teki bütün otelleri gezmiş ve belirlenen kriterlere göre zirvenin ana oteli olarak Regnum Carya, medya merkezi olarak da Kaya Palazzo’yu belirlemiş. Kaya Palazzo’da Erdoğan, Obama ve Putin’in basın toplantıları da yapıldı. Obama ve Erdoğan’ın özel salonlarla ilgili olarak otel yönetimine teşekkür ettiğini öğrendim. Zirveye nasıl hazırlandıklarını medyanın kaldığı Kaya Otellerinin Pazarlama ve Genişlemeden sorumlu Başkan Yardımcısı Sami Türkay ile konuştum. Türkay, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Dışişleri Bakanlığı ile 1 yıldan beri sürekli temas içindeydik. 6 bin metrekarelik salonumuz çok işlevsel olarak kullanıldı. Üç liderin basın toplantısı için 3 böldük. Spor merkezimiz medya merkezi oldu. Sekiz tane tenis kortumuz Kültür Merkezi yapıldı. Personeli tek tek eğitimden geçirdik.”

17 ikili görüşme

Erdoğan, zirvede 17 ikili görüşme yaptı. Akdeniz ve Türk mutfağından örnekler sunulan yemeklerde, servis, Cumhurbaşkanlığı personelince gerçekleştirildi. G20 zirvesinin başarılı geçmesi dünyanın gözünün olduğu Antalya için geleceğe iyi yatırım oldu. Sonuç olarak Antalya’nın, Türkiye’nin tanıtımı için de üzerine düşeni yaptığını söyleyebiliriz.