Gündem Liseli Ant bulundu

Liseli Ant bulundu

30.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çekmeköy’de yaşayan ve 4 gündür haber alınamayan Ant Sekman bulundu. Kaçırıldığı iddia edilen Ant’ın kendisini kaçıranlarca, jandarma operasyonundan çekinilerek Kurtköy’de serbest bırakıldığı belirtildi

Liseli Ant bulundu

İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeki Reşadiye köyünde yaşayan Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Ant Sekban (16), geçen cuma okuldan eve dönmek için arkadaşlarıyla birlikte minibüse bindi. Araçtan saat 17.15 sıralarında evinin bulunduğu sokağın başında inen 16 yaşındaki Ant Sekban’dan o dakikadan sonra bir daha haber alınamadı.
Eve gelmediği için endişelenen Sekban ailesi durumu polis ve arama kurtarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ve arama kurtarma ekipleri çevrede ve ormanlık alanda yaptıkları geniş çaplı aramalara rağmen Ant’ın izine rastlayamadı. Arama çalışmalarına AKUT da katılırken, havanın kötü olması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi.

‘Beyaz araç’ şüphesi
Genç öğrencinin ailesi, köye girişi kamera kayıtlarına yansıyan ve 5 dakika sonra köyden ayrılan beyaz renkli bir araçtan şüpheleniyordu. Çocuğunun 10-15 metre mesafede ortalıktan kaybolduğunu söyleyen baba Atilla Sekban, “Kavga edecek, kaçacak ve izinsiz bir yere adım atacak bir çocuk değil” dedi.
Baba Sekban, “O gün okuldan arkadaşlarıyla beraber çıkmış. Beraber minibüse biniyorlar. Bir arkadaşıyla beraber evin yakınındaki bakkalın önünde iniyor. ‘İyi akşamlar’ dileyip ayrılıyorlar. O köşeden sonra yok. Kamera kayıtlarına baktığımızda beyaz bir minibüsten bahsediliyor. Havanın yağmurlu olmasından dolayı plakasını okuyamıyoruz. Jandarma ilgi gösteriyor. Tek bir araba üzerinde yoğunlaştık” diye konuştu.

Müjdeli haber geldi
Müteahhitlik yapan Atilla Sekban, herhangi bir düşmanlarının da olmadığını söyledi. Dün gece yarısı Ant’ın serbest bırakıldığı haberi geldi. İHA’nın haberine göre, Ant’ı kaçıranlar jandarmanın başlattığı operasyonlardan çekinerek genç çocuğu Kurtköy yakınlarında serbest bıraktı. Telefonla ailesini arayarak müjdeyi veren Ant, daha sonra jandarma ekiplerince alınarak komutanlığa götürüldü.

Haberin Devamı

‘Evine yöneldi’

Olay günü Ant Sekban’la aynı minibüste olan İsmail Gök, “Alemdağ’dan minibüse bindikten 15 dakika sonra köye geldik. Hava yağmurlu ve sisliydi. Sokağın başına geldiğimizde minibüsten indik. Ben oğlumla birlikte evimizin olduğu diğer sokağa yöneldik. Ant da şapkasını kapattı ve ‘Eve geçiyorum, iyi akşamlar’ deyip oturduğu sokağa girdi. Sonra ne oldu bilemiyorum. Aşırı yağmur olduğu için herhangi bir araç dikkatimizi çekmedi. Yolcu minibüsünden evine koştu. Zaten evi çok kısa bir mesafedeydi. Bir dakikalık yol” şeklinde
konuştu.