İzmir LİYAKAT’IN GİRİŞİMCİLERİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAK

LİYAKAT’IN GİRİŞİMCİLERİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAK

20.03.2014 - 10:04 | Son Güncellenme:

.

LİYAKAT’IN GİRİŞİMCİLERİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAK

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği’nin (LİYAKAT) girişimcileri dünyada bir ilke imza atacak. 2. Girişim Kampusü’nün şampiyonu Lütfi Mutlu, beyin dalgalarıyla kontrol edilebilen tekerlekli sandalye üretecek. Böylece tüm engeller “düşünceyle” ortadan kalkacak.
LİYAKAT ile Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Girişim Kampusü beklenin üzerinde ilgi gördü. 200 projenin başvurduğu Girişim Kampusü’nün finalistleri dün belli oldu, şampiyon girişimciler törenle ödüllerini aldı. Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen törene LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Jülide Kesken, İş-Kur Bölge Müdürü Kadri Kabak, KOSGEB Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı, eğitmenler, mentorler ve sponsorlar katıldı.
GİRİŞİMCİLİĞİN GÜCÜ
Törende konuşan LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Girişim Kampusü projesi ile gençlerin ve kadınların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Hayata geçirdikleri tüm projelerin geleceğe yönelik inşa edilen sürdürülebilir projeler olduğuna dikkat çeken Eskinazi, “Girişimci adaylarımız yeni başlangıçlara adım atacaklar. Bıraktığınız iz, değiştirdiğiniz hayatlarla daha iyi bir geleceğin temellerini atacak. Girişimcilik dünyaya bakıp sadece engelleri değil fırsatları da görmektir. Bulunduğunuz ülkeye ve şehre refah getirmektir. Girişimcilikten sakın vazgeçmeyin, kesinlikle pes etmeyin, her şey inanmakla başlar. İnanan insanların arkasında gizli ve güçlü ordular vardır” dedi.
GİRİŞİMCİ ŞAMPİYONLAR
2. Girişim Kampusu’nun şampiyonu, engellilerin hayatını kolaylaştıracak ‘Akıllı Engelli Aracı’ projesi ile Lütfi Mutlu oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Doktora Öğrencisi Lütfi Mutlu, engellilere yönelik beyin dalgasıyla kontrol edebilecekleri tekerlekli sandalye projesiyle 5 bin lira desteğe layık görüldü. TÜBİTAK desteğine de sahip olan projeye göre ellerini ve ayaklarını kullanamayan kişiler, beyin dalgası sensörü ile önlerindeki ekrandaki harita üzeriden hedefi belirleyebilecek, böylece kimseye bağlı kalmadan tekerlekli sandalye yön verebilecek. İkinciliği bina yalıtımına yönelik “Sıvacı” projesi ile Caner Bağlan aldı. Bağlan’a 3 bin lira ödül verildi. Üçüncülüğü de ‘Engelli çocuğu olan kadınlara eğitim desteği öngören “See You in İzmir” projesi ile Cevval Ulman kazandı. Ulman, 2 bin liralık ödüle layık görüldü.
“ORTAKLIK YAPIN”
Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst&Young tarafından geçtiğimiz Şubat ayında dünyanın en prestijli iş ödüllerinden “Yılın Girişimcisi” ödülüne layık görülen Bay Döner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz da Girişimci Kampusü’nde genç girişimcilerle tecrübelerini paylaştı. Yılmaz, geldikleri durumun kendilerini İstanbul’a gitmeye zorladığını ancak İzmir aşkından dolayı taşınmadıklarını söyledi. Bin 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Yılmaz, gençlere sermaye ihtiyacını “ortaklık yaparak” karşılamaları önerisinde bulundu. Yılmaz, “Ben yolun başında doğru bir işbirliği yapmış olsaydım, 10 yılda aldığım yolu 1 yılda alabilirdim” dedi.