Gündem Lodos kâbusu

Lodos kâbusu

08.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdu etkisi altına alan lodos deniz ve hava ulaşımını felç etti. Ağaçlar ve minareler devrildi, çatılar uçtu. Soğuktan korunmak için soba kullanan 2 kişi ise karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi

Lodos kâbusu

Dün etkili olan lodos nedeniyle Marmara Denizi’nde ulaşım durdu. Muğla’da fırtınanın hızı saatte 10 kilometreye ulaşırken, Manisa’da da rüzgâr ağaçları ve minareleri devirdi. Sağanak yağış ve eriyen karlar da su baskınlarına yol açtı.

Haberin Devamı

- Muş’un Korkut ilçesine bağlı Güneyik köyündeki ilkokulda görevli öğretmen Mevlüt Kılınç’ın (31) işe gelmemesi üzerine meslektaşları lojmana gitti. Kılınç, kapıyı kırarak içeri giren meslektaşları tarafından yalnız yaşadığı evde hareketsiz halde bulundu. Kılınç’ın sobadan sızan karbonmonoksit gazından hayatını kaybettiği belirlendi.


2 kişinin durumu ağır

- Bartın’ın İlyasgeçidi Köyü’ünde ise bir süre önce eşinden boşanan ve yalnız yaşayan inşaat işçisi Adem Tamur’dan (43), 2 gündür haber alamayan komşuları, jandarmaya haber verdi. Eve gelen ekipler, Tamur’un sobadan sızan gazından zehirlendiği belirtildi.

- Bursa’da da 70 kişinin, kuvvetli lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirtildi. Solunum cihazına bağlanıp bir süre gözlem altında tutulan bu kişilerin büyük bölümü taburcu edilirken, zehirlenenlerden 2’sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Dedektörle sahilde arama
Antalya’da sağanak ve fırtına yüzünden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rüzgarın hızı, saatte 50 kilometreye kadar çıktı. Bazı vatandaşlar detektörlerle tatilcilerin yaz aylarında Konyaaltı sahilinde düşürdüğü, dalgalarla kıyıya vuran ziynet eşyalarını aradı.
İstanbul’da deniz ulaşımı felç oldu
İstanbul’da etkili olan lodos yüzünden Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy sahillerinde boyu 3-4 metreyi bulan dalgalar oluştu. Önceki gün gece başlayan ve hızını artırarak devam eden lodos deniz seferleri de vurdu. Şehir Hatları’ndan yapılan açıklamaya göre; Kadıköy - Beşiktaş, Eminönü-Kadıköy, Üsküdar-Beşiktaş, Kabataş-Kadıköy-Adalar seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Lodos Türk Hava Yolları’nda iki gündür sefer iptallerine neden olurken Atatürk Havalimanı’na inmeye çalışan bazı uçaklar yan rüzgar nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.
DHA, AA
2 ton çelik çatı uçtu
Aydın’ın Söke ilçesinde dün sabah etkisini arttıran rüzgar, Konak Mahallesi’nde Enver Kıvılcım’a ait 2 katlı binanın 130 metrekare çapında ve 2 ton ağırlığında olan çelik çatısını uçurdu. Denizli’nin Honaz ilçesinde saatteki hızı 70 kilometreye kadar ulaşan rüzgar, Honaz Belediyesi Ortaokulu’nun çatısını uçurdu. 3 katlı ve 250 öğrencili ortaokulun çatısında, büyük hasar oluşurken Kaymakamlık, öğrencilerin güvenliği için okulu bir günlüğüne tatil etti.