Gündem Lüks cipli hırsızları polis böyle durdurdu

Lüks cipli hırsızları polis böyle durdurdu

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta hırsızlık için girdikleri markette işyeri sahibi tarafından fark edilince geldikleri çalıntı lüks ciple kaçmaya çalışan şüpheliler, önlerini kesen polis otosuyla çarpıştı.

Lüks cipli  hırsızları polis  böyle durdurdu

Yine de kaçmaya çalışan şüphelilerden biri ayağından vurularak yakalandı.

Ulus, Adnan Saygun Caddesi, Hakkı Şehit Han sokakta bir markette yaşanan olay, dün sabah saat 05.45’te meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, lüks ciple markete hırsızlık için giren şüpheliler bu sırada içeride uyuyan işyeri sahibi O.B. ile karşılaştı. Panikleyip O.B.’ye ateş eden şüpheliler geldikleri araçla kaçmaya çalıştı. Bu sırada 155 polis imdat telefonunu arayan O.B.’nin şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını bildirmesi üzerine takip başladı. Dakikalarca süren kovalamacanın ardından şüpheliler kıstırıldıkları sokakta önlerini kesen polis otomobiline çarparak kaçmaya çalıştı. Ancak kaza sonucu hareketsiz kalan otomobili kullanan E.S. ve arka koltukta oturan S.K. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Arka koltukta oturan ve silahlı oldukları tespit edilen iki kişi ise yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Kısa bir kovalamacanın ardından polisin “Dur” ihtarına uymayan H.İ.K isimli kişi ayağından vurularak yakalandı. Diğer şüpheli C.A. ise teslim oldu.

Tabanca bulundu

Polis kaza yapan araçta yaptığı incelemede otomobilin çalıntı olduğunu tespit etti. Orjinali beyaz olan otomobilin siyaha boyandığı ve sahte plaka takıldığı tespit edildi. Şüphelilerle birlikte bir adet tabanca ele geçirildi. Araçta yapılan aramada ise bir adet demir kesme makası, eldivenler ve marketten çalınan sigara paketleri ele geçirildi. Şüphelilerin hırsızlık suçundan kayıtları olduğu belirlendi.