Isparta Maaşından Harcayarak Evet Kampanyası Yürütüyor

Maaşından Harcayarak Evet Kampanyası Yürütüyor

04.03.2017 - 14:52 | Son Güncellenme:

.

Maaşından Harcayarak Evet Kampanyası Yürütüyor

Anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecinde evet diyeceklerini açıklayan Eğitim-Bir Sen’in Isparta yönetiminde çalışmalar hız kazandı. Gelendost ilçesi Milli Eğitim Müdürü ve aynı zamanda Yalvaç Eğitim-Bir Sen Temsilcisi ve İHH Temsilciliği görevini yürüten İsmail Çevik de kendi aracıyla ’evet’ için yollara düştü.
Özel aracının arka camına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu ‘Güçlü Bir Türkiye İçin’ sloganı yazılı afiş yaptıran Çevik, ilçelerde ve köylerde vatandaşa neden evet demesi gerektiğini anlatıyor. Memurların referandumda çalışma yapmasının herhangi bir sakıncası olmadığını kaydeden Çevik, "Bu bir parti seçimi değil. Halk oylaması. Biz de bundan dolayı kendi ekibimizle Eğitim Bir-Sen Yalvaç Temsilcisi, aynı zamanda İHH Temsilcisi olarak ne kadar vatandaşa ulaşabilirsek o kadar iyi olacak. Türkiye çok zor süreçten geçiyor. İçeride ve dışarıda hainler var. Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemeyen yapılar var. Biz de duyarlı vatandaşlar olarak amir memur ayrımı yapmadan üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"Gerekirse maaşımızdan karşılıyoruz"
Referandum kampanyasında, harcamaları sendika ve kendi maaşlarından karşıladıklarını belirten Çevik, "Bağlı bulunduğumuz sendikamız bütçemiz var. Giderlerimizi gerekirse kendi cebimizden karşılıyoruz. Gerekirse kendi maaşımızdan harcıyoruz. Bir parti veya siyasi oluşumdan maddi destek almıyoruz. Hatta bize ulaştılar. Üniversiteden bir arkadaşımız Urfa’dan arayarak maddi destek sağlayabileceğini belirtti. ‘Maaşınızı harcamayın hesap numarası verin destekleyelim’ dedi. Farklı yerden arayıp maddi destek de bulunmak isteyenler oldu. Ancak kabul etmedik. Böyle bir beklentimiz yok" diye konuştu.

Özel aracıyla gidip vatandaşlara ’evet’i anlatıyor
Özel aracıyla köylere, kasabalara, ilçelere gittiğini anlatan Çevik, "Okul temsilcilerimizi çağırdık. Vatandaşları ziyaret edip neden referandumda evet denilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Çünkü sahada bilgi kirliliği var. Bu kirliliğin önüne geçmek için eğitimcilere büyük görev düşüyor. Duyarlılık bekliyoruz. Türkiye’nin geleceği için kritik bir referandum. Bunun kazası da yok. Bu kaçırılamayacak bir fırsat" ifadelerini kaydetti.