Teknoloji Mac OS X 15 Yaşında

Mac OS X 15 Yaşında

25.03.2016 - 15:55 | Son Güncellenme:

Apple 15 yıl önce bugün kullanıcılarına Mac OS X’i sundu. İşletim sistemi ilk olarak 24 Mart 2001 tarihinde 129 dolarlık fiyat etiketi ile piyasaya çıktı.

Mac OS X 15 Yaşında

Apple yaptığı basın açıklamasında Mac OS X’in dünyanın en iyi işletim sistemi olduğunu bununla birlikte UNIX’in açıklığını ve gücünü kullanarak kullanımı çok kolay ve işlevsel uygulamaları bünyesine katacağını söylemişti.

Haberin Devamı

Mac OS X piyasaya çıkacağı gün Apple şu anda işletim sisteminde çalışmaya hazır olan 350 uygulamanın olduğunu 20.000‘den fazla uygulamanın da geliştirilmekte olduğunu dile getirmişti. Mac OS X duyurulduğunda Mac kullanıcıları yeni işletim sistemini heyecanla beklemişti. Apple 15 yıldır klasik haline gelmiş Mac OS işletim sisteminin varisini mükemmel yapmak zorundaydı. Yıllar içerisinde OS X disk yazma, iChat, Xcode, görüntü yakalama, küçük ekran uygulamaları, Spotlight, Mac App Store, Air Drop, Time Machine ve Continuity gibi özellikler kazandı ve Apple her zaman kullanıcı ara yüzünü basit tuttu.

İşletim sistemi bir çok değişim yaşasa bile Finder ve dock gibi ana OS X elementleri çok fazla değişmedi. İnsanlar Mac OS X’ten her zaman ne bekleyeceğini ve karşılığında ne alacağını biliyordu. Bu da Apple’ın iPod, iPhone, iPad ve Apple Watch gibi yeni marketlere girmesine sağlam bir zemin hazırladı. O günden bu yana Mac App Store’da oldukça zenginleşti. 2011 yılında Lion yükseltmesi geldiğinde markette 500.000‘den fazla uygulama bulunuyordu.

Haberin Devamı