Gaziantep Madde Bağımlıları Bu Merkezde Yeniden Hayat Buluyor

Madde Bağımlıları Bu Merkezde Yeniden Hayat Buluyor

18.07.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te madde bağımlısı gençler, ikinci hayatlarına yeniden "merhaba" demek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezi'nde tedavi edilip eğitildikten sonra meslek sahibi olmaları noktasında teşvik ediliyor

Madde Bağımlıları Bu Merkezde Yeniden Hayat Buluyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te madde bağımlısı gençler, ikinci hayatlarına yeniden "merhaba" demek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezi'nde tedavi edildikten sonra eğitime ve mesleğe kazandırılıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir ekiplerince tespit edilen veya bireysel başvuru yapan madde bağımlısı gençler, Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezinde uzman görevlilerce yaklaşık 6 ay tedavi ve eğitim verildikten sonra meslek sahibi olmaları sağlanıyor.

İlk olarak madde bağımlılığından kurtulmaları için belirli bir süre sağlık kontrolünde tutulan gençler, ardından el becerileri ve yeteneğine göre mozaik, resim, el işi ve bilgisayar gibi mesleki kurslara gönderiliyor.

Meslek öğrenmeleri sağlandıktan sonra da görevlilerce takip edilen gençler, hem para kazanıp ailesine destek oluyor, hem de hayatlarına yön veriyor.

Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Gençlik Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Cenk Yancar, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu merkezde hastaların tedaviyle rehabilitasyon sürecini aynı ayda gördüğü bu durumunun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hastalara mobil ekiple veya bireysel olarak ulaştıklarını aktaran Yancar, şunları ifade etti:

"Hastalarımız buraya getirildikten sonra ayrıntılı bir değerlendirmeye tabi tutuluyor ve merkeze yatışı yapılıyor. 6 aylık bir tedavi programı var. Bunun içinde her hastanın bireysel özelliklerine göre program ayarlanıyor. Belli bir noktaya gelindikten sonra kişinin ihtiyacına göre, eğitim alması sağlanıyor. Eğer eğitim şansı yoksa meslek edindirmeye yönlendiriliyor. Daha sonraysa bir işe yerleştirilerek ailesinin yanına dönüşü sağlanıyor."

Yancar, şimdiye kadar tedaviye 2 bin 500 hastanın başvuru yaptığını ve bunlardan 700'üne eğitim verdikten sonra işe yerleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Yazarlar