Antalya Madde Bağımlıları Topluma Kazandırılacak

Madde Bağımlıları Topluma Kazandırılacak

21.05.2017 - 13:12 | Son Güncellenme:

.

Madde Bağımlıları Topluma Kazandırılacak

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER), madde bağımlılarının topluma kazandırılması için proje hazırladı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, madde bağımlılarını, tedavinin yanı sıra rehabilitasyon, kişisel gelişim seminerleri, hobi, sosyal etkinlik ve sanatla yeniden hayata hazırlayan AYBUDER'in, 2 yıldır Antalya'da faaliyet gösterdiği bildirildi.

AYBUDER'de bağımlıların düşünce sistemlerinin değiştiği ve yeni bir yaşama başladıkları belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AYBUDER Başkanı Yavuz Tufan Koçak, madde bağımlılığının grip gibi bir hastalık olmadığına dikkat çekerek, bağımlılık tedavisinin uzun süreç aldığını vurguladı.

Koçak, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel bizleri çok destekliyor. Türkiye'de henüz olmayan bir rehabilitasyon merkezi konusunda projemiz var. İnsanlar 'Ben bu maddeyi bıraktım ve kurtuldum' zannediyor. Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapacağımız projelerle bunları topluma anlatmak istiyoruz. Detoks dönemi ve hastanede kanın temizlenme sürecinden sonra kişinin değişmesi lazım. Ailenin de bu sürece katılması gerekiyor. Bağımlılık kader değil, çare var."

Haberin Devamı

Faaliyetlerine de değinen Koçak, spor, etkinlikler, mesleki kurslar ve hobi faaliyetleri düzenlediklerini belirtti.

Koçak, "Bahçede bitkilerle uğraşıyor ve sosyal aktivitelere katılıyoruz. 15-20 üyemiz var. Zaten bu hizmet butik olmalı, çok yüksek rakamlara ulaşmamalı. Çünkü bağımlılar özel, birebir itinayla kazanılabilir." ifadelerini kullandı.

Koçak, Ebru Türel'in desteğiyle 30 gün boyunca ramazan şenliklerine katılacaklarını ve açacakları stantla bilgilendirme çalışmasında bulunacakları kaydetti.