Ekonomi Mado’ya Körfezli iki ortak geldi

Mado’ya Körfezli iki ortak geldi

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mado ile Katarlı Al Sraiya Şirketi ve Bahreynli Venture Capital bankasının büyük bir ortaklığa adım attığını bildirdi.

Mado’ya Körfezli iki ortak geldi

Hisarcıklıoğlu, Mado ortaklık anlaşmasının tanıtımında yaptığı konuşmada, uzun süredir Arap coğrafyası ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğini arttırmak için çalıştıklarını söyledi.

Ortaklığın taraflarının her birinin kendi alanında çok önemli şirketler olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, yöresel bir lezzet olarak ortaya çıkmış olan Mado’nun Anadolu’nun yerel bir ürünü iken yurt dışında pek çok şubesi ile hizmet veren bir dünya markası haline geldiğini anlattı.

Markalaşmada model

Mado Başkanı Mehmet Kanbur da şirketin uluslararası bir marka olması için çaba sarfettiklerini belirterek, Türkiye’deki girişimcilere markalaşma konusunda model olmak istediklerini kaydetti.

Venture Capital Bank Üst Yöneticisi Abdullatif Janahi ise, bu yatırımın bankanın Türkiye’deki üçüncü büyük yatırımları olduğunu belirterek, “Bizler, sağlam temellere ve umut vadeden ekonomik geleceğe sahip bu pazara odaklanmaya devam edeceğiz. Türk pazarı Avrupa’da en hızlı büyüyen pazar olmakla birlikte bizim de kendimizden emin olduğumuz gıda ve içecek sektöründeki şirketler için stratejik bir konum ve küresel ölçekte büyüme için bir sıçrama tahtası vazifesi görmektedir” dedi.