Yalova MAG'LAR SERTİFİKA ALDI

MAG'LAR SERTİFİKA ALDI

17.02.2014 - 13:46 | Son Güncellenme:

.

MAGLAR SERTİFİKA ALDI

Yalova'da mahalle afet gönüllüleri sertifika aldı.
Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) tarafından Adnan Menderes ve Paşakent mahallelerinde düzenlenen eğitimleri tamamlayan MAG adayları sertifikalarını aldı. MAG-DER tarafından 9 Aralık 2013-7 Ocak 2014 tarihleri arasında Adnan Menderes ve Paşakent mahallelerinde düzenlenen eğitimler tamamlandı. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan MAG adayları için Uygulama Oteli'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene AFAD Müdürü Bora Yalçın, Yalova Belediye Başkan Danışmanı Sinan Giray, MAG'lar ve çok sayıda davetli de katıldı.
MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, "Öncelikle cesaretlerinden ve gönüllü olduklarından dolayı arkadaşlarımızı kutlamak istiyorum. Eğitimlerini bitiren arkadaşlarımıza aslında pratik eğitimleri eksik verdik. Sebebine gelince, önce iniş kulemiz yıkılmaya çalışılmış, fakat durdurulmuştu. Eğitim alanımızda enkazların üzerine toprak dökülmüş, çalışılacak durumda değil. Fakat almış olduğumuz habere göre eğitim sahası tamamen kaldırılacak. Burası bir eğitim yuvası. Binlerce kişi eğitim görmüş ve tatbikat yapmış . Neden yıkıldığını anlamak mümkün değil. Planlaması yapılmış tatbikatlarımızı iptal etmek zorunda kaldık. Mutlu gecemizde mutsuz bir tablo çizdim, ama bunlar bir gerçek. Depremlerde arama yaparken hep sesleniriz, sesimi duyan var mı diye bağırırız. Şimdi bizler bağırıyoruz, sesimizi duyan var mı?" dedi.
Ardından MAG adayları sertifikalarını AFAD Müdürü Bora Yalçın, Yalova İtfaiyesi Müdürü Bekir Kaş ve Yalova Belediye Başkan Danışmanı Sinan Giray'ın elinden alarak resmen MAG oldu. Gece, MAG Korosu'nun seslendirdiği parçalarla devam etti.