Gündem Mağduriyet cinsel istismarla bitmedi

Mağduriyet cinsel istismarla bitmedi

23.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı köyde kepçe operatörlüğü yapan 37 yaşındaki C.B., 2011’de evde yalnız bulunan, o dönem 15 yaşındaki Ö.B.’den su istedi.

Mağduriyet cinsel istismarla bitmedi

Mutfağa su getirmeye giden Ö.B.’nin arkasından yaklaşan C.B., iddiaya göre küçük kıza istismarda bulundu. Yaklaşık 3 ay sonra Ö.B., ilaç içerek intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırılan Ö.B., tedavi sonrası olayla ilgili jandarma ekiplerine ifade verirken cinsel istismar olayından da söz edince Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcı, tutuksuz sanık C.B. hakkında ’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava 4 yıldır sonuçlanmadı.

Haberin Devamı

İstismar davası süren Ö.B. 2012 yılında 16 yaşına girince, ailesinin başvurusuyla İskenderun 2’inci Aile Mahkemesi’nden alınan izinle, yurtdışında işçi olarak çalışan ve o tarihte 34 yaşında olan C.Ç. ile evlendirildi. Küçük kızın yaklaşık 3 ay evli kaldığı aynı zamanda uzaktan akrabası olan C.Ç., iddiaya göre cinsel istismar olayından haberdar olunca boşanma ve manevi tazminat davası açtı. Kadın da aynı taleplerle karşı dava başvurusu yaptı. İskenderun Aile Mahkemesi, eşini baba evine götürüp bıraktığı için C.Ç.’yi ağır kusurlu buldu. Ö.B.’nin 15 bin lira tazminat ödenmesine karar veren mahkeme, çifti boşadı, kocanın tazminat isteğini ise kabul etmedi. DHA’nın haberine göre itiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma kararını yerinde bulurken, tazminatlarla ile ilgili kısmı bozdu. Yerel mahkemenin aksine kadının tamamen kusurlu olduğuna dikkati çeken Yargıtay, kadının tazminat ve nafaka taleplerinin reddini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

İstismar davası henüz sonuçlanmadan Yargıtay’ın verdiği kararı öğrenen Ö.B., “Çocuk yaşta istismara uğradım. 4 yıldır istismar davam sürüyor. Bu dava sonuçlanmadan boşanma olayıyla ilgili Yargıtay’ın verdiği kararla bir daha mağdur oldum” dedi.