Gündem Mağdurun görüntü yaşı tahliye ettirdi

Mağdurun görüntü yaşı tahliye ettirdi

16.12.2014 - 13:03 | Son Güncellenme:

Erzurum'da 12 yaşındaki kız arkadaşı E.K.'yi "Sana bir yer göstereceğim" diyerek götürdüğü yerde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 24 yaşındaki Ü.K.'yı mağdurun görüntü yaşının 15-16 olması tahliye ettirdi.

Mağdurun görüntü yaşı tahliye ettirdi

Olay, geçtiğimiz 23 Eylül günü merkez Yakutiye ilçesinde meydana geldi. E.K. ve Ü.K. Erzurum Kalesini gezmeye gitti. İddiaya göre Ü.K., E.K.'yı "Sana bir yer göstereceğim" diyerek kalenin aşağı kısmında bulunan metruk bir binaya götürdü. Ü.K., E.K.'nın rızası olmadan öpüp, elle tacizde bulundu. E.K.'nın "Polise şikayet edeceğim" demesi üzerine eylemini sonlandıran Ü.K., "Kes sesini, seni burada öldürürüm. Sana benim kim olduğumu sorarlarsa, benim senin dayın olduğumu söyleyeceksin. Bu olanları polise anlatırsan senim benimle gezdiğini ailene söylerim" diye tehdit etti. Ü.K.'nın yanından ayrılmasını fırsat bilen E.K. polisi arayarak durumu anlattı. Şikayet üzerine Ü.K. mağdurun yaşının 15'den küçük olması nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemi ile 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılan Ü.K. suçlamaları kabul etmedi. E.K.'nın olay sabahı çalıştığı fırına gelerek okuldan kaçtığını ve gezmek istediğini ileri süren Ü.K., mağduru metruk binaya götürmediğini söyledi. Ü.K., kaleye de E.K.'nın zorlamasıyla gittiğini ve kesinlikle kendisini öpüp, dokunmadığını ileri sürdü.

Bursa'ya taşınan mağdurun beyanı alınamazken, mahkeme heyeti soruşturma aşamasında ifadesi kamera ile kayıt altına alınan E.K.'nın yaşı ile fiziki görünümü ve konuları anlatma şeklinin arasında farklılık göstermesi nedeniyle ifade alınırken yanında olan psikologu tanık olarak dinledi. Psikolog Zeynep Tekin Babuç "Dışarıdan bakıldığında mağdurun bilişsel düzeyi 15-16 yaş civarında olduğunu gösteriyor. Mağdurun fiziksel düzeyi o yaş aralığına uygundur. Kendisinin nüfustaki kaydı ile görünüşteki yaş durumu arasında farklılık olduğu düşünülebilir" dedi.

Haberin Devamı

Ü.K.'nın avukatı Erhan Topcu ise mağdurun ifadesinde müvekkili ile 4 yıldır tanıştığını, çoğu beyanlarının çelişkili olduğunu ve görünüşü itibari ile kemik yaşı tespitinin yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti, mağdurun yaşı ve fiziki görünümündeki şüphe nedeniyle Ü.K.'nın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Heyet, E.K.'nın yaşadığı yerde kemik tespitinin yapılması için müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.