Otomobil Magentis’i ÖTV’ye feda eden Kia Rio ile farklı imaj yakalayacak

Magentis’i ÖTV’ye feda eden Kia Rio ile farklı imaj yakalayacak

17.10.2011 - 00:03 | Son Güncellenme:

Geçen hafta yürürlüğe giren ÖTV artırımıyla önce 2.2 lt motorlu 4X4 modeli Sorento’nun siparişlerini iptal eden, ardından da yıl sonunda satışa sunmayı planladığı üst sınıftaki yeni Magentis’i (Optima) getirmekten vazgeçen Çelik Motor Kia, yeni Rio ile teselli buldu.

Magentis’i ÖTV’ye feda eden Kia Rio ile farklı imaj yakalayacak

34 bin TL’den başlayan fiyatlara sahip Rio, markanın yeni imajına en çok katkı sağlayacak modellerden biri olacak.
Fiyat rekabeti yerine kaliteli ürün stratejisiyle yeni bir imaj elde ettiklerini ve bunu daha da geliştireceklerini söyleyen Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, yeni Rio’nun bunda büyük rol oynayacağını kaydetti. Rekabet ederken fiyat düşürerek satış artırmayı hedeflemediklerini, bunun yerine “kaliteli ürün, rakiplerle aynı aynı seviyede fiyatlar” vererek ilerlediklerini ifade eden Koçak, “Kia’nın imajı yeni modellerle hızla artıyor. Bu, pazar payı artışını da getiriyor. Rio’yla bunu daha da ileri taşıyacağız” dedi.

“Ucuz otomobil istenmiyor”
Eskiden Kia sahibi olmayan yeni müşteriler edindiklerini anlatan Bora Koçak, “Türkiye’de kimse ucuz otomobil almak istemiyor. Tüketiciler, aldıkları otomobilin fırsat olduğunu bilmek istiyorlar ve bu da hoşlarına gidiyor. Biz artık fiyat odaklı bir marka değiliz. Ürünlerimiz kaliteli ve tasarım konusunda iyi bir düzeye ulaştı. Yeni dönemde bayilerimize de bunu söylüyoruz” dedi.
Yeni Rio’nun önemli bir güç olacağını ifade eden Çelik Motor Genel Müdürü Koçak, “Yıl sonuna kadar 800 adet satarız. 2012’de hatchback versiyonundan 3 bin 500 adet satmayı planlıyoruz. Rio’nun 3 kapılısı ve sedanı 2012 başında geliyor. Ancak sedanın dizeli yok. Bu yüzden beklentimizi yükseltmedik. HB ile birlikte Rio satışları toplamda 4 bin 500 adedi bulabilir” diye konuştu. Yılı 12 bin adetle kapatmayı düşündüklerini söyleyen Koçak, 2012’de 15 bin adede çıkabileceklerini söyledi.
Koçak, bu yıl 250 milyon euro ciro hedeflediklerini, bunun üçte birinin filo kiralamadan geleceğini ifade ederken, gelecek yıl planlarının 300 milyon euro olacağını kaydetti.


Markanın yeni nesil temsilcisi
Marka tasarım yüzünü tamamen yenileyen Kia’nın son temsilcisi Rio, kısa süre önce 34 bin 750 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Üçüncü neslinde daha sportif, tutumlu ve daha konforlu hale gelen yeni Rio, Türkiye’de 1.25 lt (90 HP), 1.4 lt (109 HP) benzinli ve 1.4 lt (90 HP) dizel motor seçenekleriyle satılıyor. Eskisinden daha geniş olan Rio’nun benzinlisi 34 bin 750 TL’den, dizeliyse 41 bin 50 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Benzinli motorda 4 ileri otomatik şanzıman da var.
Araçta 6 hava yastığı, ABS+EBD, BAS (Fren Desteği), ESS (Acil Fren Sinyali), ESC (Elektronik Denge Kontrolü), HAC (Yokuş Kalkış Desteği), TCS (Çekiş Kontrolü) gibi unsurlar mevcut.

Yazarlar