Malatya Mahalle Muhtarlarından Gürkan'a Ziyaret

Mahalle Muhtarlarından Gürkan'a Ziyaret

20.12.2016 - 18:04 | Son Güncellenme:

.

Mahalle Muhtarlarından Gürkana Ziyaret

Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca ve bazı mahalle muhtarları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca, Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer, beraberinde İzzetiye Mahalle Muhtarı Alaaddin Aktaş, İstiklal Mahalle Muhtarı Levent Yeler, Hasan Varol Mahalle Muhtarı Özkan Oyan ve Hidayet Mahalle Muhtarı Engin Güleç, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, muhtarların önemine dikkat çekerek, “Bizim yol haritamızın ve yön pusulamızın belirlenmesinde muhtarlarımız olsun, sivil toplum örgütleri olsun, sendikalar, meslek kuruluşları, kanaat önderleri, yerel önderlerimiz olsun, bizim yol haritamızda önemli etki ve katkı sağlayan kişi ve kuruluşlardır. Muhtarları, seçilmiş ve aynı zamanda demokrasinin pınarı olarak tarif ediyoruz. Yani demokrasiyi bir nehir olarak telakki edeceksek, muhtarlarımızda o nehri besleyen çeşmeler ve kaynaklardır. Bu anlamda muhtarların çalışmalarını ve yerlerindeki konumlarını önemsiyoruz. Onlar bulundukları mahalde gerçek anlamda yöneticilik yaptıkları zaman, bizim elimizi kolumuz güçlendiriyorlar, işimizi kolaylaştırıyorlar. Netice itibariyle hem sosyal belediyecilik anlamında, hem kültürel belediyecilik anlamında, hem çevrenin korunması noktasında, hem hizmetlerin aktarılması noktasında onların fikirleri bizim iş ve işlemlerimize katkıları noktasında önemli bir girdi ve katma değer sağlıyorlar. Ben bu anlamda muhtarlarımızın görüşlerini önemsiyorum. Muhtarlar Dernek başkanımızın da burada olmasını önemsiyorum. Muhtarlarımızın sorunları, onlarla ilgili bizim o sorunlara eğilim noktasında çözüm ve katkıları birlikte derlendireceğiz” dedi.
Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer ise, bazı tarımsal sorunlar hakkında bilgiler vererek, “Derneğimizin ziyareti sebebiyle bende ziraat odasını ilgilendiren tarımsal sulama ile ilgili başkanımıza bir dosya sunacağım. Biliyorsunuz Kapıkaya Barajı şu an da dolu. 40 bin dönüm araziye yetiyor. Yanında 100 bin dönüm arazi var bu barajdan sulanabilecek. 70’li yıllarda bu baraj yapılırken açık kanal sistemi üzerinde bir hesap yapılmıştı. Açık kanal ile kapalı sistem arasında yüzde 65-70 oranında bir fark oluşuyor. Bu tasarrufu yapabilirsek 100 bin dönüm arazi sulanabilir. Başkanımızın bu konudaki yardımlarını esirgemeyeceğine inancımız tamdır. Kendisinin çiftçilere çok hassas davrandığını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde Orman ve Su İşleri Bakanımızla bizleri görüştürüp, bu konuyu bakanımıza sunabilirsek çiftçilerimize faydalı bir iş yapabiliriz diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Tarımsal sorunları gerekli yerlere ileteceklerini belirten Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde Karatepe mevkiine yaptığımız ziyaretimizde Yarımcahan, Karatepe, Ağılyazı, Şişman, Kuluşağı bölgesinde 100 bin dönüm üzerinde bir arazi var. Bu arazi motopomp denilen sistemle bir kısmı sulanıyor. Bir kısmında da susuz olarak tarım yapılıyor. Buranın sulanması hem milli ekonomi açısından, hem o bölgede ki çiftçimize katkı sunması açısından, hem de çevrenin yeşermesi anlamında önemli bir katkı sağlayacaktır. Konuyu hakikaten önemsiyoruz. Ziraat Odası başkanımızın da çok dikkatini çekmiş. İnşallah el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde bu konuyu Devlet Su İşleri yetkililerine ve Bakanımıza ileterek, bu problemin yerinde çözülmesi ve ek proje kapsamında değerlendirilmesine çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca’da, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Biliyorsunuz ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Terör, ülkemizi bölmenin peşinde. Bu bölünmeyi, insanımızı birbirine düşürerek yapmaya çalışıyor. Biz Türk Milleti olarak birbirimize sahip çıkarak ülkemizi, bayrağımızı korumak için, birlik ve beraberliğimizin daim olması için, bir araya gelerek bu terör belasını def etme çabası ve gayreti içinde olacağız. Sayın Battalgazi Belediye Başkanımızın çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Bu vesile ile şahsım ve derneğim adına kendisine teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Yazarlar