Tekirdağ Mahallelinin Harfiyat Kamyonu İsyanı

Mahallelinin Harfiyat Kamyonu İsyanı

20.06.2016 - 14:09 | Son Güncellenme:

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Önerler Mahallesi sakinleri, hafriyat kamyonlarından rahatsız olduklarını dile getirdi.

Mahallelinin Harfiyat Kamyonu İsyanı

Basın açıklaması yapan vatandaşlar, gerekirse yol kapatma eylemleri yapabileceklerini söyledi.
Önerler Mahallesi Muhtarlık binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, sokak aralarından geçen hafriyat kamyonları nedeniyle tepkilerini dile getirdi. Önerler Sivil İnisiyatif Grubu adına konuşan Grup Sözcüsü Taşkın Gülbaba, "Yaşam alanımız olan köyümüzün talanına dur demek için çağrıya yanıt veren herkese teşekkür ediyorum. Birileri için yeni mahalle olabilir ama köy olduğu için buraya yerleşen ve topraktan, hayvancılıktan hayatlarını idame ettirenler için burası Önerler Köyü" dedi.

Köylerinin dört bir yandan talan edildiğini öne süren Gülbaba, "Talan diyoruz, çünkü hukuksuzluk bir tane değil. Hafriyat kamyonları ve kum taşıyan kamyonlar belediye tarafından yapılmayan yollarımızı daha beter bir hale getirmiş durumdalar. Sokak aralarından kontrolsüzce geçerek çocuklarımızın hayatlarını tehlikeye atmaktadırlar. Çocuklarımızı sokağa çıkarmaya parka göndermeye korkar olduk. Camimizin duvarlarında çatlaklar oluştu, bozulmayan yol kalmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu geçiş izinlerindeki kurallara riayet etmiyorlar. Gün içerisinde saat 08.00 ila 21.00 saatleri arasında pazar hariç çalışmaları gerekirken, her an durmadan köyün her sokağından geçiyorlar" diye konuştu.

Önerler Mahallesi Muhtarı Kemal Erduran ise, mahalle sakinlerine birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Biz bu konuda uzun süredir uğraş veriyoruz. Yüzlerce imza toplandı imza vererek, toplantılarımıza katılarak destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim birlik olmamız lazım. Eğer birlik ve beraberlik içerisinde olursak mücadelemizden sonuç alabiliriz aksi durumda büyük balık, küçük balığı yutar" dedi.
Hafriyat kamyonlarının geçişi nedeniyle bozulan köy yollarını ve duvarlarında çatlamalar olan Önerler Bülbüller Camii’nin duvarlarını da gösteren mahalle sakinleri, imza kampanyası düzenlendi.