Cumartesi

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncelleme: 07.10.2017-2:30

Mahallenin yeni meze barı

Ahali Teşvikiye hem meze severler hem de aşina oldukları mezelerin farklı tatlarla birleşmiş yaratıcı versiyonlarını denemek isteyenler için uygun bir seçenek

Sitene Ekle

Özge Tabak / ozge.tabak@milliyet.com.tr

Teşvikiye’nin en yenilerinden biri Ahali Teşvikiye. İki haftadır kapıları açık olan mekan için bir meze bar diyebiliriz.Girdiğinizde iç kısımda açık mutfak konsepti dikkati çekiyor. 80 kişinin ağırlanabildiği ferah bahçe kısmı ise gruplar için ideal. “Mahallenin Meze Barı” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen mekanın ortaklarından Yasin Cem Kandemir burada iş çıkışı insanların rahatça gelip takıldığı, atıştırıp yiyip içebildikleri bir konsept yaratmak istediklerini belirtiyor.

Yöreye göre sofralar

Alakart menü haricinde iki tane de set menü veriliyor. Ortaya sipariş edilecek, paylaşımlık lezzetler ağırlıkta. Salata seçenekleriyle başlayan menüyü çilingir sofraları takip ediyor. Bu kısımda yöreye göre ayrılmış sofralar. Örneğin İstiklal Caddesi midye dolma, çiğ köfte, içli köfte içeriyor. Şef Tuğba Yazıcı bu şekilde insanlara anılarını da hatırlatmak istediklerini söylüyor. Humus, muhammara ve haydari içeren Klasik Anadolu Sofrası ve deniz ürünü ağırlıklı Göçmen Sofrası en çok tercih edilenlerden. Sıcaklarda, koçanda sunulan az közlenmiş süt mısıra peynir kremasının eşlik ettiği “mısırcı abi” ile trüflü muhlama öne çıkıyor. Odun ateşinde pişen lezzetlerden özellikle trüf mantarlı keşkek, atom kokoreç ve kuzu kaburga favorilerden. Tatlılar ise üç çeşit. Şefin “Şekeri az, meyve ağırlıklı daha sağlıklı bir seçenek” dediği dondurma, Antakya balkabağı ve bol baharatlı acı çikolata. Vegan ve vejetaryen seçenekler de var, ancak Yazıcı menü dışında da sürekli hazırlığı olduğunu söylüyor. Yakında ayrı bir menüye de dökülecekmiş. Haftasonları ise 10.00-15.00 saatleri arasında meze-brunch şeklinde, ortaya serpme mezelerin, yöresel lezzetlerin, mıhlama, pişi gibi kahvaltılıkların geldiği bir kahvaltı servisi başlayacak önümüzdeki hafta itibarıyla. İnsanların bildikleri lezzetlerin modern versiyonlarını, aşina oldukları yiyeceklerin sürprizli bir tadı olsun durumunu denemeyi sevdiklerini söylüyor Kandemir. Her yaştan müşteri ve grupları ağırladıkları; her akşam burada yiyen müdavimlerinin oluştuğunu anlatıyor. “Yeni şeyler keşfetmek ve ters tatları buluşturup ters köşe yapmak istedik. Bu da ilgi çekiyor” diye ekliyor. Yemeklere Türkçe pop şarkıların akustik versiyonlarının eşlik ettiği mekanda rakı, şarap ve klasik kokteyller veriliyor. Yakın zamanda imza kokteyller de servis edilmeye başlanacak.

 


Etiketler:
©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.