Gündem Mahkemede sanıklar birbirlerini suçladı

Mahkemede sanıklar birbirlerini suçladı

03.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması dün görüldü. Sanıklardan Oğuz Kartal, Burak Can’ı, kendisinden silahı aldığını söylediği Gökhan Koca’nın öldürdüğünü söyledi

Mahkemede sanıklar  birbirlerini suçladı

Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıkların tamamı hazır edilirken tüm sanıklar tarafından ‘Burak Can’ın katili’ olarak işaret edilen tutuksuz sanık Gökhan Koca duruşmaya katılmadı.
Yapılan ilk duruşmaya Burak Can’ın ailesi ve avukatlarının da katılmaması dikkat çekti. İlk olarak ifade veren sanık Oğuz Kartal çevredeki kızlara hava atmak için belindeki silahı çıkararak havaya ateş ettiğini söyledi.
Diğer sanık Volkan Gezer’in kendisinden silahı istediği için ona da verdiğini söyleyen Kartal, “Birkaç el de o ateş etti” dedi. Daha sonra yanlarına gelen tutuksuz sanık Gökhan Koca’nın silahı istediğini ve ertesi gün geri getirdiğini anlatan Kartal, “Bana bozuk bu silah at gitsin dedi. Ben de Zafer Karadağ’a yaptırması için verdim” dedi. Birkaç gün sonra Gökhan Koca’nın tekrar gelip silahı sorduğunu ve bu kez silahı sattığını söyleyen Kartal, Koca tarafından tehdit edildiğini belirterek, “Bana silahı nasıl satarsın, o silah bana dönerse seni ve aileni yok ederim dedi.

‘Senden daha mı aptal?’
Ben de korktuğum için kendisine bir şey diyemedim” şeklinde konuştu. “Burak Can’ı vuran Gökhan Koca’dır” diyen Kartal, Koca’nın yakalanıp cezalandırılmasını istedi. İfadesi sırasında “Silahın yerini polise söyleyen benim. Burak Can’ı vuran kişi ben olsam silahı gider denize atarım. Ben aptal mıyım polise silahı vereyim” demesi üzerine duruşma savcısı, “Gökhan vurdu diyorsun ama silahı o da ertesi gün getirip sana geri veriyor. O senden daha mı aptal ki birini vurduğu silahı sana geri getiriyor” diye sordu. Bunun üzerine Kartal, “Gökhan Burakcan’ın vurulduğunu duymadan silahı bana verdi. Sonra öğrenince de gelip beni söylememem için tehdit etti” yanıtını verdi.
Diğer tutuklu sanık Volkan Gezer de Koca’nın kendisini tehdit ettiğini iddia ederken, “Bana silahı onun aldığını birine söylersem ailemi yok edeceğini söyledi” dedi.
Silahı tamir ettirmek için aldığını söyleyen Zafer Karadağ ise, “Silahı tamir ettirmek için aldım kendimi cezaevinde buldum” diye konuştu.