Gündem Mahkemeler DGM’lerin izinde

Mahkemeler DGM’lerin izinde

23.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2014’te yapılan değişiklikle özel yetkili ve Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli mahkeme ve savcılıkların kaldırılmasından sonra Ankara Adliyesi’nin üçüncü katında faaliyete geçirilen Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun, ÖYM ve TMK savcılarının görev yaptığı ikinci kata yeniden taşındığı ortaya çıktı. DGM’lerin kaldırıldığı dönemde de yerine kurulan ÖYM’ler aynı binaya yerleşmişti.

Mahkemeler  DGM’lerin izinde


Kamuoyunda, “5. Yargı Paketi” olarak bilinen kanun ile Ergenekon, Balyoz, KCK, Devrimci Karargah, Oda TV, 28 Şubat, 12 Eylül gibi bir çok davaya bakan özel yetkili ve TMK’nın 10. maddesiyle görevli mahkemeler tamamen kaldırıldı. Kanunun ardından Ankara Adliyesi’nde kaldırılan bu mahkemelerin görev alanına giren suçlarla ilgili soruşturmaları yürütmesi için Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu kuruldu.
Bu büroda görevli Cumhuriyet savcıları da, eski ÖYM ve TMK savcılarının görev yaptığı ikinci kattan Ankara Adliyesi’nin üçüncü katına taşındı. Büronun, kanunla kaldırılmadan önce ÖYM ve TMK’nın 10. maddesiyle görevli savcıların görev yaptığı ikinci kata taşındığı ortaya çıktı.

Yazarlar