Gündem Mahmutbey-Mecidiyeköy hattı Kabataş’a uzuyor

Mahmutbey-Mecidiyeköy hattı Kabataş’a uzuyor

07.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mahmutbey-Mecidiyeköy hattının, bu ay içinde ihalesi yapılacak 6,5 kilometrelik yeni hat ile Kabataş’a uzatılacağı bildirildi.

Mahmutbey-Mecidiyeköy hattı Kabataş’a uzuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mecidiyeköy’ü Kabataş’a bağlayacak 6,5 kilometrelik yeni metronun ihalesi bu ay içinde yapılacak. Kabataş önce Mahmutbey’e, ardından da Bahçeşehir’e metro ile bağlanmış olacak. Yeni hat ile Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy güzergahında 3 istasyonla hizmet verilecek.Kabataş-Mahmutbey metrosu ile Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar birbirine metro ile bağlanmış olacak. Kabataş bağlantısıyla 24,5 kilometreye ulaşacak olan hat, daha sonra Halkalı Toplu Konutlar-Altınşehir-Başakşehir hattı ile birleşerek İstanbul metrosunun “can damarları”ndan biri haline gelecek.
4 noktaya raylı sistem
Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak. Buna göre, Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş’ta, Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile Mecidiyeköy’de, Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi), Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey’de entegrasyon sağlanacak.