Gündem Mahmutbey metrosu yıl sonu bitiyor

Mahmutbey metrosu yıl sonu bitiyor

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatı çalışanlarıyla Mecidiyeköy metro inşaatında sahur yaptı.

Mahmutbey metrosu yıl sonu bitiyor

Uysal hattın yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirterek şunları söyledi: “Göreve geldikten sonra metrolarla ilgili yeniden bir değerlendirme yapıp, belirli hatlarda bu yıl sonunda bitirilmesiyle ilgili, yapımcı firmalarımızdan taahhütler almıştık. Bu hattımız 24 kilometre ve 21 istasyondan oluşmakta. İnşaat devam ederken, inşaatı bitmiş kısımların elektromekanik imalatını da başlattık. Yıl sonuna kadar bu hattın inşaatı tamamlanmış olacak.” Kabataş-Mecidiyeköy metro hattının ise bir yıl gecikmeli açılabileceğini belirten Uysal, “Bizimle ve firmalarımızla ilgili bir durum değil, tarihi eserler bulunduğu için çalışmalar sürüyor. Tarihçilere fırsat verme adına 1 yıl gecikmeli açılacak” dedi.

Haberin Devamı

1 milyon yolcu

Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: “21 istasyonlu 24 kilometrelik metronun günlük yolcu kapasitesi olarak 1 milyon yolcu hesaplanmakta. Bu hattın yapım ve araçlarla birlikte işletmeye alınması 5 milyar gibi bir maliyete ulaşmakta. İnanıyoruz ki 31 Aralık’ta testleriyle birlikte biter ve İstanbul halkımıza hizmet vermeye başlamış olur. Burada 3500 kişi çalışıyor. İstanbul’da toplamda 294 kilometrelik metro inşaatımız devam ediyor. Halkalı-Arnavutköy 3. Havalimanı hattımızı Ulaştırma Bakanlığımız ihale etti. Toplam 20 binin üzerinde de metro inşaatlarımızda çalışanlar var.” l CEMİL ÖZDEMİR DHA