Gündem Mahsur kalan aile kurtarıldı

Mahsur kalan aile kurtarıldı

07.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda 4 asker yaralandı. Teröristler tarafından engellenen bir anne ve 2 kızı ise güvenlik güçleri tarafından çatışmalı bölgeden çıkarıldı...

Mahsur kalan aile kurtarıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte hendek ve barikatların temizlenmesi, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen operasyonlar devam ediyor. Özel kuvvetler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda, dün sabah çatışmalar yeniden şiddetlendi. Fatihpaşa Mahallesi’nin Yenikapı sokağında tuzaklanmış bombaların imhasını yapan güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. Askerler, tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Yine Fatihpaşa Mahallesi Yenibahçe sokağında oturan ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana bölücü terör örgütü mensupları mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen, 1 anne ve 2 kızının örgüt mensuplarının elinden kurtularak güvenlik güçlerine sığındıkları bildirildi. Bölücü terör örgütü mensuplarından kaçan 3 kişilik ailenin şahsi ihtiyaçlarının karşılanarak, hastaneye sevk edilip sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra güvenli bölgeye sevk edildikleri kaydedildi.

Bomba atarken kolu koptu

Yenişehir’de ise önceki akşam S.T., yoldan geçen polis aracına el yapımı patlayıcı atmak istedi. Bu sırada patlayıcı S.T.’nin elinde infilak etti. Olay yerine çağırılan ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan S.T.’nin sol kolunun koptuğu belirtildi.