Kilis MALİYE BAKANI ŞİMŞEK, 17 ARALIK OPERASYONUNU DEĞERLENDİRDİ

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK, 17 ARALIK OPERASYONUNU DEĞERLENDİRDİ

08.03.2014 - 23:55 | Son Güncellenme:

.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK, 17 ARALIK OPERASYONUNU DEĞERLENDİRDİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti’nin 2001 yılında yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele edeceğini söyleyerek yola çıktığını ve yolsuzlukla mücadelede başarı sağladıklarını söyledi.
Kilis’te partisi tarafından Söğütlüdere Restorant’ta düzenlenen yemekte konuşan Bakan Şimşek, 30 Mart seçimlerinin sıradan bir yerel seçim olmadığını belirterek, “Yani bütün seçimler önemli, yerel seçimler de önemli. Çünkü hizmet yerelde başlar. Bununda en iyisini AK Parti yapar. Ama bu seçimler aslında Türkiye için önemli bir dönüm noktasıdır. Çünkü bu aralar özellikle geçen yazdan bu yana Türkiye’nin istikrarına, Türkiye’nin kalkınmasına yönelik ciddi operasyonlar var. Bakın siz zannediyorsunuz ki 17 Aralık yolsuzlukla mücadele için yapılan bir operasyondur. Değil. Çünkü yolsuzlukla mücadele, eğer yolsuzlukla mücadele ise en ön saflarda siz bu ekibi bulurdunuz” dedi.
Bakan Şimşek, AK Parti’nin 2001 yılında yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele edeceğini söyleyerek yola çıktığını ve yolsuzlukla mücadelede başarı sağladıklarını ifade ederek, “Bunu ben söylemiyorum. Bakın İngiltere’de uluslararası şeffaflık örgütü var. Bu örgüt her sene bütün dünya ülkeleri için yolsuzluk endeksi çıkartıyor. Yani yolsuzluk algısını ölçüyor. Yolsuzluk algısı açısından sadece ve sadece 36 ülkeden daha iyiydik. Diğer ülkelerin tamamı ise Türkiye’den daha iyi. Yani Türkiye sondan 37’inci. Bu 2002 yılıydı. Peki şimdi nasıl? 2013 yılında Türkiye 124 ülkeden daha iyi, daha şeffaf, daha hesap verebilir bir noktada. Türkiye’den daha iyi olan sadece 52 ülke var. Yani bizim konumumuz 53’üncü. Yani bunu ben söylemiyorum. İngiltere merkezli bir uluslararası kuruluş diyor ki, Türkiye yolsuzlukla mücadelede çok mesafe katletti diyor. 124 ülkeden daha şeffaf, yolsuzluğun az olduğu bir ülke diyor. Yani sorun yolsuzlukla mücadele olsa o zaman niye beklemişler? Madem İstanbul’dan gelip Ankara’da istedikleri operasyonu yapabiliyorlar. Van’dan Kilis’e buradaki İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) oradan ekip gönderip operasyon yapabilenler, o zaman niye suçüstü yapmadılar. Niye bu kadar beklediler, niye seçimleri beklediler, niye seçimlere üç ay kala beklediler? Yani bu oyun büyük bir oyun. Bunun yolsuzlukla mücadele ile alakası yok. Olsaydı biz zaten bu konuda tavrımız çok açık ve net. Bu konunun dershaneyle de ilgisi yok. Dershane sahiplerine biz dedik ki üniversite sayısı Türkiye’de arttı. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de 76 üniversite vardı. O üniversitelerin fakülte sayısı azdı. AK Parti bakın AK Parti’den önce 79 yılda 57 hükümet 76 üniversite. AK Parti 11 yıllık süreçte üniversite sayısını 99 artırdı ve 175’e çıkarttı. Üniversite sayısı arttı, fakülte sayısı 4’e katlandı. Artık üniversitelerde her yıl birkaç yüz binlik kontenjan boş kaldı. Birkaç yıla kalmaz üniversite sınavlarına birçok üniversite için gerek kalmayacak, birçok bölüm için gerek kalmayacak. Biz dedik ki bakın sizin dershaneleri okullara dönüştürelim. Biz öğrenci başına size devlet olarak para verelim . Size bedava hazine arazisi verelim. Vergilerden muaf tutalım. Öğretmenlerin sosyal güvenlik primlerini ödeyelim. Düşlenebiliyor musunuz? Tunceli’de yatırımcılara ne teşvik veriyorsak okullara o teşviki verelim. Yok dediler. Sorun dershane dediler. Sorun yolsuzlukla mücadele olmadığı gibi sorun dershane dediler. Sorun farklı. Sorun, Türkiye ne zaman istikrarlı, ne zaman güçlü bir devlet olursa Türkiye alıp başını gidiyor, güçleniyor, ekonomisi büyüyor, demokrasi gelişiyor. Ülke Avrupa ile arayı kapatıyor. Bakın 2002 yılında Türkiye’nin milli geliri 230 milyar dolardır. Geçen sene 820 milyar doları aştı. 200’den 800’e. Peki bizden 10 yılda nasıldı? Tamamen yerinde saymış” diye konuştu.
AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara tarafından Bakan Şimşek’in kısa süre önce dünyaya gelen ikiz kızlarına çocuk yorganı hediye edildi. Bu sırada AK Partili gençler “yahyah” çağırırken, kadınlar da zılgıt çekti. Bakan Şimşek’in hediye nedeniyle duygulandığı gözlendi. Toplantıya AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Fuat Karakuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, ilçe belediye başkanları ile AK Partililer katıldı.