Ege ‘Mandalinamız yine ses getirdi’

‘Mandalinamız yine ses getirdi’

21.10.2017 - 04:09 | Son Güncellenme:

Seferihisar Belediyesi’nin Jeotermal Kaynakla Mandalina Kurutma Tesisi, ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde, ‘en iyi proje’ seçildi. Başkan Tunç Soyer, “Projemiz yine örnek oldu” dedi

‘Mandalinamız yine ses getirdi’

İzmir’in Seferihisar ilçesinde hayata geçirilen Jeotermal Kaynakla Mandalina Kurutma Tesisi, ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde en iyi proje ödülüne layık görüldü. Türkiye’de sürdürülebilir iş modellerinin gelişmesine ve değişimin ivme kazanmasına katkıda bulunmak amacıyla 11 kategoride düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl ilk defa yerel yönetimlerin hazırladığı projeler de değerlendirildi. Seferihisar Belediyesi’nin Doğanbey’de kurduğu Jeotermal Kaynakla Mandalina Kurutma Tesisi en iyi proje seçildi. İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, bu yılki ödüllere iş dünyasının yoğun katılım gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İlk kez değerlendirildi

Bu yıl ilk kez değerlendirmeye alınan Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde Vegan Tekstil Prosesleri projesiyle İpeker Tekstil ipi göğüslerken aynı kategoride Seferihisar Belediyesi Mandalina Kurutma Tesisi ile yerel yönetim, Bioksit Kiremit projesi ile Ece Kiremit de KOBİ ödülünü aldı.

‘ÇİFTÇİYİ ÜRETMEYE YÖNELTTİK’

Ödülü alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptıkları çalışmalarla, köylüyü, çiftçiyi korumaya, daha çok üretmeye yöneltmek istediklerini kaydetti, “Kentimizin en büyük geçim kaynağı mandalina. Göreve geldiğimizde mandalina üreticisinin üretmekten vazgeçtiği, ürününü satamadığı ve mandalinanın yere dökülerek çürümeye başladığını gördük. Belediye öncülüğünde bir üretici birliği kurduk. Ürünü beraber işleyip, beraber pazarladık. Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi satın alarak, birliğe devrettik. Aradan aracıları çıkardık. Mandalinanın yan ürünlerini üretmeye başladık. Soğuk hava depomuzu da tamamladık. En son yaptığımız çalışmayla mandalinayı termal enerjiyle kuruttuk. Mandalinanın 12 ay raflarda olmasını sağladık. Kurutulmuş mandalina projemiz Türkiye’nin dört bir yanında çok ses getirdi. Bu ödüle layık olmak için daha çok çalışacağız” dedi.