Kültür Sanat Manga'dan yeni video: YALAN

Manga'dan yeni video: YALAN

22.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2004 yılında yayınlayan ve kısa sürede hatırı sayılı bir liste ve satış başarısına imza atan maNga; 5.kliplerini “Yalan” isimli şarkılarına çekti.

Mangadan yeni video: YALAN
Animasyon çalışması Eylül 2006 'da başlayıp yaklaşık 6 ay kadar süren  "Yalan"ın video klibinin yönetmenliğini aynı zamanda maNga'nın solisti, söz ve beste yazarı Ferman Akgül yaptı. Animasyonlar ise, maNga albümündeki animasyon ve çizimlerden tanıyacağınız Kaan Demirçelik tarafından hazırlandı. Ayrıca klibin yapımında çok farklı isimler yer aldı; görüntü konusunda Marton Magocsi, edit ve kreatif konularında Emre Can, Cezmi Kardaş, Anıl Tütüncüoğlu...

Parçanın müzikal yapısı iki farklı bölümden oluştuğu için; bu husus aynı şekilde çekimlere de yansıtıldı. Son bölümde maNga elemanları daha fazla göründüler.

Videoklibin hikayesi de tam olarak grubun daha önceki videolardan biraz daha farklı; "Spa"nın kavanozda kurduğu hayalleri ve aslında olacak kötü olayları da önceden görüyor olmasından oluşuyor.  Bu yüzden "Spa" bizim dünyamıza geldi ve bizi kendi dünyasına götürdü. Geldiği dünya maNga'nın dünyası olduğu için grup da onu ve aşkını kötülerin elinden kurtardı.
Bir deney için hazırlanmış "Spa"yı hayata karşı umutsuz duran bir kız buluyor. Kavanozun içindeki "Spa" kızı farkedip ona aşık oluyor. Aslında "Spa" bizim dünyamıza ait olmayan  ve bir deneyin sonucu ortaya çıkan bir varlık."Spa" ile o dünya içindeki kızın arasındaki bu iletişim "Spa"yı dünyaya getirirken bir yandan da yaşadıkları dünyanın yok olmaya başlamasına neden oluyor. Ve bununla birlikte ortaya "SİRK" adında yeni bir iktidar çıkıyor... maNga' da kazandığı güçlerle birlikte kızı  ve "Spa" 'yı kötülerin elinden kurtarıyor.

Aslında hikaye çok basit bir noktadan ortaya çıkıyor. Yüzyıllardır süregelen güzel ve çirkinin yasak aşk hikayesinin maNga video klibine ve maNga karakterlerine uyarlanılmış hali olan "Yalan" videosunda, yok olmaya başlayan dünyamız ve İstanbul betimlenmeye çalışılıyor.

maNga, çok yakında sene sonunda yayınlanması planlanan ikinci albümleri için stüdyoya girecek.