Gündem Manisa’da tren kazası

Manisa’da tren kazası

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’da bir yolcu treni, hemzemin geçitte içinde işçilerin bulunduğu midibüse çarptı. Kazada, midibüsteki işçilerden 6’sı ölürken, trenin makinisti ve yardımcısı gözaltına alındı

Manisa’da tren kazası

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde İzmir-Uşak seferini yapan yolcu treni, Akkeçili Mevkii’nde dün saat 11.30 sıralarında, bariyer ve ışığın bulunmadığı kontrolsüz hemzemin geçitten geçiş yapan midibüse çarptı. Midibüste, üzüm bağlarında çalışan işçiler bulunuyordu. Kazada, ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Manisa Valisi Mustafa Erdoğan Güvençer, yaralananlardan 5’inin sağlık durumunun ağır olduğunu bildirdi. Ölen 6 kişiden 4’ünün kimlikleri henüz belirlenemezken, hayatını kaybeden iki kişinin Elif Boğa ve Tülay Ak olduğu bildirildi. Olay sonrası trenin makinisti İsmail K. ile yardımcısı Ramazan Ö. gözaltına alındı.

Gölmarmara’da 15 işçi

Manisa’nın Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında 6 Temmuz 2015’te, kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonet ile şerit ihlali yapan süt tankerinin çarpıştığı kazada da facia yaşanmıştı. Kazada 15 tarım işçisi yaşamını yitirmişti.