Manisa Manisa'daki Horoz Dövüşü

Manisa'daki Horoz Dövüşü

20.01.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Manisadaki Horoz Dövüşü

MANİSA (AA) - Kanatlı Hayvanları Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Mehmet Altun'a, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 165 bin 120 lira para cezası kesildi.

Haberin Devamı

Manisa'da 9 Ocak tarihinde alınan ihbar üzerine Kanatlı Hayvanları Sevenler ve Yetiştirenler Derneğinde horoz dövüşü yaptırıldığı ihbarı üzerine, Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince 2. Anafartalar Mahallesi'ndeki derneğe baskın düzenlendi.

Baskında, 2 Hint horozunun dövüştürüldüğünün tespit edilirken, horoz sahiplerine 5'er bin lira, bir kişiye kumar oynamaya yer temini etmekten, 15 kişiye de yasa dışı yolla bahis oynamaktan 208'er lira para cezası verildi.

Hakkındaki idari işlem devam eden Kanatlı Hayvanları Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Mehmet Altun'a ise 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğünce 165 bin 120 lira para cezası kesildi.

Haberin Devamı

Baskın sırasında 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu kapsamında el konulan 16 horoz da Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğüne teslim edildi.