Ege Manisaspor artık kenetlenmeli

Manisaspor artık kenetlenmeli

17.06.2017 - 05:05 | Son Güncellenme:

Yönetim ve taraftar ilişkisinin düzeltilemediği sezonda lige tutunan Manisaspor ile ilgili görüşleri, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda ile Fatih Tanfer, Milliyet Ege okuyucuları için değerlendirdi

Manisaspor artık kenetlenmeli

1. Manisaspor için genel düşünceleriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Umarım ki Manisaspor için gelecek hakkında plan yapmak en zor işlerden birtanesi. Sebebini bilmem. Birçok iyi futbolcuyu yolluyorsun, sonrası Mersinidmanyurdun’dan hakikatten yetenekli Abdülkadir’i alıyorsun ve eski oyuncun Hikmet Balioğlu’nu alıyorsun. Geçtiğimiz yıl kadrosu çok yetenekli oyunculardan kuruluydu. Sait Hoca’nında ifade ettiği gibi kesin düştü gözüyle bakılan Manisaspor iyi bir performans sergileyerek bir hafta kalası kurtuluşunu ilan etmişti. Motivasyon bakımından üst noktaya çıkarıldığı anda hiçbir sorun yok. Manisa, futbol adına şanslı illerimizden birtanesi birçok değer var. Yönetim ve taraftar bütünleşmesi birçok sorunu halledecektir. Kısacası Manisaspor yönetimi şehri yönetenler, taraftarlar ile gönül bağını kurması başarının ilk adımıdır.

Haberin Devamı

‘Sahip çıkılmalı’

Bülent Buda: Öncelikle güçlü bir biçimde vurgulamalıyım ki çok kötü başladıkları bir ligi iyi sonuçlandırmaları başlı başına bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkesi kutluyorum. Şimdi gelelim madalyonun öteki yüzüne. Manisada futbolda bir bölünmüşlük gözleniyor. Bu bölünmüşlük Manisa’yı futbolda çok kötü yerlere taşır. Öncelikle bütünleşmeliler ve TFF 1. Lig’de oynayan Manisaspor’a özen göstermeliler.

2. Yeni sezonda Manisaspor için ön görüleriniz nelerdir?

Fatih Tanfer: Geçtiğimiz sezon Sait Hoca geldikten sonra rakip alanda hızlı, tempolu ve doğru futbolla Eskişehirspor deplasmanında olduğu gibi skora koşan bir takım izledik.

‘Sait Hoca doğru karar’

Çok enerjiktiler. Bütün hatlarıyla rakip alana yüklenip, özveriydiler. Takım bütünlüğüne ulaştılar. Uyum üst düzeydeydi. Gücünü bilerek oynadı. Disiplinliydi. İşte o zaman başarı geldi. Manisaspor Süper Lig’e hiçde yabancı değil. Büyük başarıları var. Hayal olmasın, ancak bunu düşünmektede yarar var.

Bülent Buda: Sait Karafırtınaların ayrılık haberini okuyunca üzüldüm. Arkasından geriye dönüşünede sevindim. Takımda gerek kiralık, gerekse de sözleşme gereği ayrılan değerli futbolcular var. Onlardan boşalan yeri doldurmak ilk hedef olmalıdır. Bununda karşılığı bütçedir. Kulüp sorunlar yumağında boğuşurken, Sayın Abdullah Mergen’in bu sorunlarla tek başına başa çıkması olanaksız. Yine tekrarlıyorum. Manisa tüm kent bir silkelensin kendine gelsin. Biz neler yapıyoruz biçiminde kendini sorgulasın.