Ege Marble ile doğaltaş sektörü mutlu oldu

Marble ile doğaltaş sektörü mutlu oldu

26.03.2017 - 05:36 | Son Güncellenme:

.

Marble ile doğaltaş sektörü mutlu oldu

2017 yılı için yüzde 20 ihracat artış hedefleyen Türk Doğaltaş Sektörü, dünyanın büyük iki fuarından biri olan “23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı”nda ithalatçılarla, ihracatçıları buluşturdu.

Haberin Devamı

48 ilden doğaltaş

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlendiği ve dünyanın en büyük doğaltaş fuarı kabul edilen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda yaptığı kura çekimi ile tespit ettiği 55 ithalatçıyı, Marble Fuarı sırasında hem İzmir’de ağırladı hem de doğaltaş ihracatçılarıyla bir araya getirdi.

Taşlarımız görücüde

Xiamen Fuarı sırasında dünyanın dört bir tarafından tespit edilen 55 ithalatçının dışında Hindistan, Çin, Avustralya, İtalya, İsrail, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Azerbaycan ve Bulgaristan’dan ithalatçıları İzmir’de ağırladıklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, fuarda ikili görüşmeler yapıldığını, Türkiye’nin 48 ilinden gelen yüzlerce çeşit ve desendeki Türk doğaltaşları alıcıların beğenisine sunduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Yabancı ithalatçılar

Geçen yıl 174 ülkeye dışsatım yapıldığını belirten Madencilerin Başkanı Kaya, “Bizim organizasyonumuz yanında Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ, Xiamen’den 200 ithalatçıyı ağırladı. Çok sayıda ülkeden ithalatçı geldi” dedi.