Mardin Mardin'de "Down Kafe" Açılacak

Mardin'de "Down Kafe" Açılacak

26.07.2017 - 19:40 | Son Güncellenme:

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, down sendromlu çocukların istihdam edileceği "Down Kafe" açacak Kafede görev yapacak down sendromlu çocukların eğitime başlandı

Mardinde Down Kafe Açılacak

MARDİN (AA) - Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, down sendromlu çocukların çalışması için "Down Kafe" açacak.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, engelli çocukların sosyal yaşama katılmasını arttırmak için yürütülen proje kapsamında kafede çalışacak olan 12 çocuk, Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli ve kafesinde eğitime başladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, down sendromlu çocukların morallerini iyi tutmak ve hayata kazandırmak için başlatılan projenin örnek olacağını dile getirdi.

Engelli bireyleri önemsediklerini ve bunun için özel projelere imza attıklarını aktaran Yaman, "Kısa sürede birçok projeye hayat verdik. Amacımız kentimizin, hemşehrilerimizin beklediği bir şekilde dizaynı ve hayatlarını kolaylaştırmaktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Dezavantajlı grupların Mardin'de mutlu olmasını hedeflediklerini belirten Yaman, şunları kaydetti:

"Biz sağlam insanların engel olmamaları durumunda engellerin kolay açılacağını biliyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimize has projeler de yapıyoruz. Bu çalışmalardan biri de down sendromlu çocuklarımız içindir. Çocuklarımızın hayata kazandırılması ve bir işle meşgul olmaları için down kafemizi açmak istiyoruz. Burada çocuklarımızın aktif olarak çalışmasını planlıyoruz. Down sendromlu evlatlarımızın eğitimine ise Artuklu Üniversitemizde başladık. İnanıyoruz ki bu çalışmamız örnek teşkil edecek."

Yazarlar