Teknoloji Marl/O Yapay Zeka, Super Mario Oynamayı Öğrendi!

Marl/O Yapay Zeka, Super Mario Oynamayı Öğrendi!

15.06.2015 - 14:06 | Son Güncellenme:

Birçoğumuzun çocukluğunu yiyen Super Mario oyunu için dişli bir rakip geldi! Marl/O adındaki yapay zeka, sizi çok şaşırtacak… Haberin girişini yapay zeka ile mi yoksa Super Mario’nun tarihinden bahsederek mi...

Marl/O Yapay Zeka, Super Mario Oynamayı Öğrendi

Birçoğumuzun çocukluğunu yiyen Super Mario oyunu için dişli bir rakip geldi! Marl/O adındaki yapay zeka, sizi çok şaşırtacak… Haberin girişini yapay zeka ile mi yoksa Super Mario’nun tarihinden bahsederek mi yapalım bilemedim! Bence her ikisi de hayatımızın geçmişi ve geleceği hakkında güçlü bir bağa sahip. Son yılların en büyük teknolojik gelişmelerinden biri olan yapay zekalar arasında liderliğe oynayan MarI/O adındaki yapay zeka yazılımı, bir zamanlar atari başında sabahlamamıza neden olan Super Mario’yu kusursuzca oynuyor.

Haberin Devamı

İlk denemeden itibaren oyun içinde hangi nesnenin düşman, hangisininse yararlı olduğunu kavrayan Marl/O, oyunun sonunu getirerek prensesi kurtarma hedefiyle donatılmış. Kutuları kırma, mantarları yeme ve altınları toplama konusunda oldukça başarılı görülen yapay zeka, sanal sinir ağı yayımcısı Seth Bling tarafından geliştirilmiş. Açık kaynak kodları tüm geliştiriciler için yayımlayan Bling, yazılım üzerinde oynamalar yaparak bireysel projelerde de kullanılabilmesine olanak sağlıyor. İlk oynayışında duran, sonrasında ilerlemeyi ve öldüğünde nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrenen Marl/O, Google’ın DeepMind isimli çalışmasına oldukça benzerlik gösteriyor. Yani kısa süre içinde oyunlarda bizim ekipteki veya rakip karakterlerin daha iyi bir mantıkla karşımıza çıkacağından bahsetsek pek de yanılmış olmayız. Şimdi Marl/O’nun marifetlerinin yer verildiği video ile sizleri baş başa bırakalım. İyi Seyirler: