Gündem İstanbul'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu

İstanbul'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu

29.08.2017 - 13:04 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Göktürk'te başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor. Bazı bölgelerde dolu yağışı görülüyor. Şişli'de yükselen sular nedeniyle araçlar su da mahsur kaldı. Dolapdere'de yağışla birlikte yollar dereye döndü İBB'den yapılan son açıklamada ise; "İstanbul'da beklenen fırtına ve yağış kuzey bölgelerinden başlayarak etkili oluyor. Şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü. Şehir genelinde önemli bir sorun yaşanmadı. Trafik akışı yavaşladı. Yağışın 1 saat içinde Anadolu bölgesinde etkili olması bekleniyor." denildi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Orhan Şen de Twitter'dan 'kümülonimbus' uyarısı yaptı.

İstanbulda sağanak yağış ve dolu etkili oldu

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Göktürk'te başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Şehrin bazı ilçelerinde etkili olan yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağışlı havanın nedeniyle gökyüzü karardı. Yağmurla birlikte yer yer dolu yağışının olduğu da görüldü.

BAZI ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kent genelinde birçok ilçede sağanak yağış etkili olurken, birçok ilçede sağanak yağış baskınlara neden oldu. Dolapdere'de etkili olan yağış nedeniyle araçların sular içinde kaldı. Bağcılar-Kabataş seferini yapan tramvay içerisine ise yükselen suların girdi. Şişli'de sağanak yağış etkisini gösterdi. Sular içerisinde kalan bir araç itfaiye yardımı ile kurtarılmaya çalışıldı. Araç içerisinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışması yapıldı. Öte yandan Beşiktaş'ta duvarın üzerinden akan sular şelaleyi andırdı.

Haberin Devamı

KUM TORBALI ÖNLEM!

Yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı.

Kuvvetili rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın saat 02.00'den itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.



İBB'DEN FIRTINA VE YAĞIŞ AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yağış nedeniyle trafiğin yavaşladığı, görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü, şehir genelinde önemli bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden İstanbul'da etkili olan yağmur ve fırtına ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da beklenen fırtına ve yağış kuzey bölgelerinden başlayarak etkili oluyor. Şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü. Şehir genelinde önemli bir sorun yaşanmadı. Trafik akışı yavaşladı. Yağışın 1 saat içinde Anadolu bölgesinde etkili olması bekleniyor."

TEM BAĞLANTI YOLU GÖLE DÖNDÜ

Şiddetli yağmur sonrası Şişli Odessa Bulvarı TEM Bağlantı yolu adeta göle dönerken birçok bölgede su birikintisi nedeniyle yol trafiğe kapandı.

İstanbulda sağanak yağış ve dolu etkili oldu


Birçok bölgede şiddetli yapış nedeniyle yollar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle Şişli Odessa Bulvarı TEM Bağlantı Yolu'da adeta göle döndü. Belediye işleri ve itfaiye ekipleri de tıkanan yolu açmaya çalıştı. Bazı vatandaşların aracı ise su birikintisi nedeniyle bozuldu.

Haberin Devamı

GÜN BOYU UYARILAR YAPILDI

TOPBAŞ: "TEYAKKUZ DURUMUNDAYIZ"

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul'da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız" dedi.

Kadir Topbaş, yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Beşiktaş'taki istasyon alanındaki çalışmalar sırasında ortaya çıkan ve neolitik çağa ait kalıntıların bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Burada basın açıklaması yapan Topbaş, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için Marmara Denizi'ndeki fırtına uyarısına yönelik açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara Denizi'nde öğleden sonra fırtına beklendiğine dair bir uyarısı olduğunu hatırlatan Topbaş, günlük yaşamın bu uyarının dikkate alınarak düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Kadir Topbaş, "Rüzgarın saatte 75 kilometre hıza erişilebileceğinden bahsediyor. Çarşamba gününün (yarın) ilk saatlerinde şiddetini azaltacak deniyor. Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul'da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız. AKOM bu konuda gerekli hazırlıklar yaptı. Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geride bırakırız" dedi.

PROF. ŞEN DE UYARDI: KÜMÜLONİMBUS GELİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Orhan Şen de Twitter'dan uyardı. Şen, ''Terkos açıklarında Karadeniz üzerinde çok kuvvetli bir CB bulutu var. Kilyos kıyısını takip ederek İstanbul'un kuzeyine geliyor. Bulutun kalınlığı yaklaşık 10 km... CB bulutu kümülonimbus demek, şimşek, yıldırım, aşırı yağmur ve dolu yapan bulut'' diye yazdı.

Haberin Devamı

KAPALI ÇARŞI'YI SU BASTI

Yoğun yağışın ardından vatandaşların ve turistlerin yoğun kullanım halinde olduğu yerler de etkilendi. Kapalı çarşı girişinde hızla giren sular nedeniyle esnaf zor anlar yaşadı.

Şiddetli sağanak yağışı şehri etkisi altına aldı. Yoğun yağıştan kaçan vatandaşlar çareyi kapalı alanlara saklanmakta ararken, Fatih'te bulunan tarihi kapalı çarşıda da vatandaşlar ve esnaf hızla gelen sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Beylikdüzü'nde ise hızla ve aniden gelen yağışta vatandaşlar kaçacak yer aradı.

Öte yandan Beşiktaş'ın en işlek caddelerinden Çırağan Caddesi de sular altında kaldı.