İstanbul MARMARA’NIN BAŞKANLARI BEYOĞLU’NDA BULUŞTU

MARMARA’NIN BAŞKANLARI BEYOĞLU’NDA BULUŞTU

08.12.2015 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

MARMARA’NIN BAŞKANLARI BEYOĞLU’NDA BULUŞTU

Marmara Bölgesi’ni yöneten belediye başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Beyoğlu’nda devam eden restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen başkanlar, belediyecilik üzerine istişarelerde bulundu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Marmara Bölgesi Belediye Başkanlarını ağırladı. Beyoğlu Belediyesi binasında gerçekleşen toplantıya, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve çok sayıda belediye başkanı katıldı.
MARMARA’NIN BAŞKANLARI BEYOĞLU PROJELERİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen başkanlar, belediyecilik faaliyetleri üzerine istişareler yaptı. Başkan Ahmet Misbah Demircan, konuklarına Beyoğlu’nda hayata geçen projeler ve kentsel dönüşümü maket üzerinde anlattı. Ardından Demircan ile birlikte İstiklal Cadddesi’nde restorasyonu devam eden Emek Sineması’na ziyaret gerçekleşetiren başkanlar, sonrasında Beyoğlu’ndaki dev projeler arasında yer alan Tarlabaşı 360 Projesi’ni yerinde inceledi.
"ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR"
Restorasyon ve renovasyon gezisinde Beyoğlu’nda devam eden dönüşümlerin inceleneceğini belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Emek Sineması, Tarlabaşı Projesi, bunlar hala tarihi mekanlarımızda devam ettirdiğimiz özel restorasyonlar. Bugün buralarda incelemeler yapıyoruz. Bir yandan da tekil binalarda restorasyonlarımız devam ediyor. Galata Port, Haliç Port hazırlıklarını devam ettiriyor. Binalar tek başına yenilenmelerini gayet iyi yapıyorlar. Tapuları vermeye devam ediyoruz" dedi.
Yakın bir süreçte kentsel dönüşüm ile ilgili startların verileceği müjdesini veren Başkan Demircan, "Beyoğlu’nun her tarafında bu gelişme ve değişme son sürat devam ediyor. Kasımpaşası’nda, İstiklal’inde, Galata Port’ta Okmeydanı’nda, Sütlüce’sinde. Her yerde bir marka değerimiz var ve bunu devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.
"BELEDİYE BAŞKANLARI DÖNÜŞÜMLERİ YERİNDE İNCELEMELİ"
Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm projelerini incelemek için bir araya geldiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Burada yapılan dönüşüm sıradan bir kentsel dönüşüm değil, içerisinde tarihi eserlerin, Tarlabaşı gibi sorunlu bir bölgenin dönüşümünü ele alan bir proje. Şuanda içerisinde bulunduğumuz yer, başlı başına Türkiye’de örnek projeler arasındadır. İnşaat Mühendislerinin , bu işle ilgilenen müteahhitlerin ve özellikle belediye başkanlarının, özellikle altını çizmek istiyorum başkanlığını devam ettirmek isteyen belediye başkanlarının, uygulamaya geçen bu kentsel dönüşümleri yerinde incelemelerini çok yararlı buluyoruz” şeklinde konuştu.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM ZORLUKLARININ NASIL ORTADAN KALKTIĞINI GÖRDÜK"
Beyoğlu’nda yapılan kentsel dönüşümün özel bir kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Tarihin yok oluşunu fotoğraflarda görmek, gerçekten üzücü bir durum. Başta Emek Sineması olmak üzere buralarda tarih var, kültür var. Beyoğlu’da aynı zamanda İstanbul’un kültür ve tarihine başkentlik yapıyor. Buranın yeniden canlanıyor olması bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Bizler kentsel dönüşüm çalışmalarını halk dilinde vatandaş zorluğu ile biliriz. Burada zorlukların nasıl aşıldığını da aynı zamanda görmüş olduk. Sit alanında teknik ve uzman bir ekibin çalışmasını gördük ve arazi şartlarına göre hazırlanan güzel bir proje gördük” diye konuştu.