Gündem Marmara sağanağa teslim oldu

Marmara sağanağa teslim oldu

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara Bölgesi’nde etkili olan şiddetli yağış hayatı zorlaştırdı.

Marmara sağanağa teslim oldu

İstanbul’da akşam saatlerine doğru başlayan sağanak yağış saat 20.00 sıralarında etkisini artırdı. Gökgürültülü sağanak yağış sırasında zaman zaman gökyüzünde şimşekler çakarken, ortalık gündüz gibi aydınlandı. Taksim Meydanı’nda ise şemsiyeciler bol bol satış yaptı. Yağış nedeniyle meydan çevresindeki trafikte de yoğunluk yaşandı. Yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar hava trafiğini olumsuz etkiledi. Uçaklar havada tur atarken, Atatürk Havalimanı’na kısa süreliğine inişler yapılamadı.

Haberin Devamı

Edirne’de 1 saat içinde metre kareye 21 kilo yağış düşmesi nedeniyle göle dönen bazı caddeler trafiğe kapatıldı. Meteoroloji yetkilileri kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşı sel uyarısında bulundu. Kentte 24 saat içinde 100 kilo yağış beklenmesi uyarısında bulunan yetkililer halkın su baskını ve sel konusunda dikkatli olmalarını istedi.

28 köy yolu kapandı

Tekirdağ’ın Malkara ve Çorlu ilçelerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış yaşamı felç etti. Sokaklar biriken yağmur sularıyla dolarken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. İshakça Deresinin taşması nedeniyle ilçenin 28 köyle bağlantısını sağlayan köprü bir süre trafiğe kapatıldı. Balıkesir’de sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Şehirde yarım saat süren sağanak su birikintilerine neden oldu.

Yazarlar