Gündem Maskeli eylemciler polise patlayıcı attı

Maskeli eylemciler polise patlayıcı attı

01.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki bir grup Sur’a yürümek isteyince polis tarafından durduruldu. Grubun içinde bulunan yüzleri maskeli şahıslar polise patlayıcı attı. Saldırıda 4 polis yaralandı

Maskeli eylemciler polise patlayıcı attı

Terör örgütü PKK’nın saldırıları yılbaşı öncesinde de hız kesmedi. Şırnak’ın İdil ilçesinde önceki gece zırhlı polis aracına teröristlerce roketatarla ateş açıldı. Diyarbakır Yenişehir’de de kaldırıma yerleştirilen el yapımı patlayıcı, yine zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilirken çevredeki ev ve işyerleri zarar gördü.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ dün Diyarbakır Sur’a yürüyüş düzenlenmesi sırasında barikat kuran polise yüzleri maskeli grup polise el yapımı patlayıcı attı. Saldırıda 4 polis memuru yaralandı. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Sur’da terör olayları nedeniyle zarar gören esnafın mağduriyetini gidermek için Başbakanlık harekete geçti. Valililik, gönderilen ödenek ile 603 esnafa 1 milyon 753 bin 500 lira yardımda bulunulduğunu açıkladı. Valilik ayrıca Sur ilçesinin tamamında yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü gibi etkinliklerin yasaklandığını açıkladı.

Polis müdahale etti

Valiliğin açıklamasına rağmen, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ile Bodrum’dan kente gelen ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 70 kişilik grup dün Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp Sur’a yürüyüş düzenledi. Belediyeye 100 metre mesafede önlem alan polis, grubun önünü keserek yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Polisin kurduğu barikat önünde Yüksekdağ basın açıklaması yaptı. Yüksekdağ’ın konuşması sırasında kalabalığın içinde bulunan yüzleri kapalı bir grup tarafından polislerin bulunduğu bölgeye el yapımı patlayıcı atıldı. 4 polisin yaralandığı, güvenlik güçlerine çok sayıda ses bombasının atıldığı olayların ardından gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Çevredeki bir alışveriş merkezine kaçan göstericilerden bazılarının gözaltına alınması esnasında polis ile HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ile merkezde toplananlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gözaltı işlemine tepki gösteren Yiğitalp’e polisler, “Bakın benim dibime bomba düştü. Arkadaşlarım yaralı. Durup dururken polisimizin üstüne bomba atıldı” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesin Şehitlik Caddesi’nde PKK’lı teröristlerce kaldırıma yerleştirilen el yapımı patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Can kaybı ya da yaralananın olmadığı saldırıda, çevredeki bazı evler, iş yerleri ve araçlar hasar gördü. Saldırı anı, MOBESE kameralarına da yansıdı.

Haberin Devamı

Şırnak İdil’de teröristlerin barikatlar kurup, hendekler kazdığı Turgut Özal Mahallesi’nde önceki gece devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına PKK’lılılarca roketatarlı saldırı düzenlendi.

Gece silah sesleri

Roketler araca isabet etmedi. Güvenlik güçlerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyonda da çatışma çıkarken, ilçede gece boyunca silah sesleri duyuldu.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerine el bombalı saldırıda bulunan 1 PKK’lı kadın terörist öldürüldü. Derik’te de eylem hazırlığında olan bir kadın terörist de sağ yakalandı. Ayrıca kentte eylemlerde bulunduğu belirlenen 2 IŞİD’li tutuklandı.

Maskeli eylemciler polise patlayıcı attı


Güvenlik güçleri, kendilerine patlayıcı atan grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı. Kalabalıktan bazı kişiler gözaltına alınırken, tartışmalar yaşandı.